1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

X-Men

Posted on 31. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Sci-Fi / Fantasy, Video's

X-Men, ook bekend als X-Men: The Animated Series  is een animatieserie gebaseerd op de gelijknamige stripserie van Marvel Comics. De serie liep van 31 oktober 1992 tot 30 september 1997. De serie werd ook in Nederland uitgezonden.

Deze aflevering is de eerste van: Sesoen 1 Episode 1 – Night of the Sentinels

X-Men was Marvel Comics’ tweede poging tot het maken van een animatieserie rond de X-Men. Er stond al eerder een serie gepland, maar daarvan werd uiteindelijk alleen de eerste aflevering, “Pryde of the X-Men” gemaakt.

De populariteit van de serie had, samen met de eveneens populaire Batman: The Animated Series (die rond dezelfde tijd uitkwam), een groot aantal animatieseries gebaseerd op strips tot gevolg.

X-Men was een van de langst lopende series op Fox Kids en ook een van de meest succesvolle. De serie was tevens een van de meest succesvole zaterdagochtend series in de Amerikaanse geschiedenis.

X-Men is tevens de langste animatieserie ooit gebaseerd op een Marvel Comics strip. De serie liep 5 seizoenen met een totaal van 76 afleveringen. Na het succes van de film X-Men uit 2000, begon Fox met het heruitzenden van de serie. Deze heruitzendingen stopten al in 2001 toen The Walt Disney Company het bedrijf Saban Entertainment, en alle bijbehorende series, opkocht en zelf verder ging met de heruitzendingen.

Het X-Men team in de serie was gelijk aan de teamsamenstelling in de strips begin 1990, en bestond uit Professor X, Cyclops, Beast, Jean Grey, Wolverine, Rogue, Gambit, Storm, en Jubilee. Ook waren er geregeld gastoptredens van andere X-Men, en zelfs andere Marvel karakters.

Fox stopte uiteindelijk vooral met het uitzenden van de serie omdat ze het feit dat Marvel Studio’s de rechten voor hun populairste serie bezat niet op prijs stelden. Om dezelfde reden stopten ze ook met de Spider-Man animated serie, ondanks dat beide series goed kritieken kregen. De populariteit van de X-Men serie werd nog eens extra bevestigd door het feit dat nadat Fox stopte met het uitzenden ervan, de kijkcijfers met 31 % daalden.

Tags: , , , , , , , , ,

3.948 keer bekeken

1 reactie op “X-Men”

  1. Een animatieserie als de X-Men was bedoeld om te laten zien wat onbekendheid tegenover andere mensen teweeg brengt. De mutanten waren mensen die bij hun geboorte bovennatuurlijke krachten verwierven die soms meer een last voor hen bleken dan een zegen. De belangrijkste X-Men waren Wolverine, Storm, Beast, Cyclops, Rogue, Jubilee, Gambit, Jean Grey en Professor Xavier al kwamen bijvoorbeeld ook Colossus, Bishops en Nightcrowler opdagen. Regelmatig werden de X-Men belaagd door vijandige mutanten als Magneto, Sabretooth, Juggernaut, Mr. Sinister, Apocalypse, Omega Red, Mystique en mutantjagers van SHIELD met de reusachtige robots The Sentinels. Door hun eigenschappen doorstonden de X-Men al hun tegenslagen maar moesten ze in afzondering blijven leven.

Fantastic Four: World’s Greatest Heroes Episode 2 DoomedTom and Jerry: “Jerry’s Diary”BravestarrTweety – The last hungry catTiny ToonTom and Jerry – The Lonesome MouseSex and the Socket – Funny CartoonZaza cartoon gagsDarkwing Duck – Negaduck

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!