1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Wonder Woman

Posted on 31. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Old school, Sci-Fi / Fantasy, Video's

Wonder Woman is een fictieve superheldin uit de strips van DC Comics. Ze werd bedacht door William Moulton Marston. Hij baseerde het personage op zijn vrouw Elizabeth Holloway Marston en zijn geliefde Olive Byrne]. Wonder Woman was een van de eerste vrouwelijke helden in de strips, en is tevens een van de bekendste.

Deze aflevering: Wonder Woman: Return of Atlantis

Oorspronkelijke Wonder Woman

In haar oorspronkelijke oorsprong was Wonder Woman de prinses van een stam Amazonen die op een geheim eiland ver van de rest van de wereld woonden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stortte een Amerikaanse piloot genaamd Steve Trevor neer vlak bij dit eiland. Diana vond hem en wist hem te genezen. Ze werd spontaan verliefd op de man. Rond dezelfde tijd werd aangekondigd dat het tijd was om een Amazonekrijgster te kiezen die naar de “mannenwereld” moest afreizen om het kwaad van de nazi’s te bevechten. Hiertoe werd een groot toernooi gehouden, waar Diana tegen haar moeder’s wil aan deelnam.

Diana won en kreeg zo haar krachten. Daarna verliet ze het eiland en ging samen met Steve Trevor naar Amerika. Daar nam ze de schuilnaam Lt. Diana Prince aan. Daarna begon ze als Wonder Woman mee te vechten met de geallieerden. In deze tijd sloot ze zich ook aan bij de Justice Society of America.

Na de Tweede Wereldoorlog, in de jaren 50, begon Wonder Womans’ personage te veranderen. Zo werden haar uitspraken minder feministisch. Ook werd onthuld dat ze haar krachten had gekregen van de Olympische Goden. De manier waarop ze haar krachten kreeg werd veranderd van “het winnen van een toernooi”, naar dat ze haar krachten reeds bij haar geboorte had gekregen.

In de jaren 60 verloor Wonder Woman haar krachten toen ze besloot in de mannenwereld te blijven in plaats van met de andere Amazonen naar een andere dimensie te vertrekken. Hierna leerde ze van een Chinese mentor de oosterse vechtkunsten. Tevens leerde ze met nieuwe wapens om te gaan. Wonder Woman ging hierna werken als een superspion en vigilante.

In 1973 werd Wonder Woman weer hersteld naar het personage dat ze oorspronkelijk was, en werd ze lid van de Justice League.

Tags: , , , , , , , ,

2.077 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Thundercats – The Trouble With ThunderkittensKabouter Wesley – OEIOEI Ik Heb Precies Mijn Hoed VergetenBeavis And ButtheadGerbil in a MicrowaveMighty OrbotsJackson 5(five) Cartoon – deel 1Spawn – ProphecySpongeBob SquarePants – Raket naar de maanSouth Park – Pee

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!