1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Wicked City

Posted on 16. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Horror, Manga/Anime, Sci-Fi / Fantasy, Video's

Wicked City (妖 獣 都市, Yōjū Toshi?) Is een geanimeerde horror neo-noir geregisseerd door Yoshiaki Kawajiri, gebaseerd op de roman Hideyuki Kikuchi’s met dezelfde naam.

Het verhaal vindt plaats tegen het einde van de 20e eeuw en onderzoekt het idee dat de menselijke wereld bestaat naast het geheim met de demon wereld met een geheime politie bekend als de Zwarte Garde bescherming van de grens.

De film werd uitgebracht in Japan op 19 apr 1987 door Japan Home Video (JHV) en ontving een westerse release ingesproken door Streamline Pictures onder de naam Wicked City op 20 augustus 1993. Na Streamline Pictures verloor de distributie van rechten, werd het in licentie gegeven en gedistribueerd door stedelijke visie. Een gecensureerde versie van de film werd gedistribueerd door Manga Entertainment in het Verenigd Koninkrijk met een andere dub. Zowel Streamline en Manga UK dubs werden uitgebracht in Australië, het Verenigd Koninkrijk Manga Dub wordt uitgebracht op VHS in 1994. In 1995, Manga video uitgebracht in Australië een bundel die bestaat uit VHS Wicked City en Monster City, deze versie bevat de Streamline-dub. In 1997, toen Madman Entertainment is vernoemd distributeur voor Manga in Australië, de Streamline-Dub werd uitgebracht op een enkele tape, de Manga UK versie werd afgebouwd.

Tags: , , , , , , ,

2.651 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Kabouter Wesley – Wijven & Huilen alf 15Thuh GreenfieldsDariaSnoopy – Joe Cool MomentsCaptain PlanetHagar de verschrikkelijke – De ontsnapping deel 2 [NL]The Simpsons – American History XcellentTransformers Episode 4 (Transport To Oblivion)Rocko’s Modern Life

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!