1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

What’s Opera Doc (1957)

Posted on 19. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Kinderen, Old school, Video's

What’s Opera, Doc? is een Amerikaanse korte animatiefilm uit 1957 onder de regie van Chuck Jones als een van de Merrie Melodies. De film werd door een panel van belangrijke tekenfilmmakers uitgekozen tot de beste cartoon (Best cartoon) aller tijden. Hij is momenteel opgenomen in het National Film Registry.

Plot:
In de film zie je Elmer Fudd gekleed als Oud-Griekse strijder opera zingen over hoe hij op Bugs Bunny aan het jagen is. De gehele film blijft daardoor een mix tussen een standaard Bugs Bunny-tekenfilm en een operette met muziek van Richard Wagner.

Oorspronkelijk vrijgegeven theaters door Warner Bros op 6 juli 1957, What’s Opera, Doc? kenmerken spreken en zingen de stemmen van Mel Blanc als Bugs en Arthur Q. Bryan als Elmer (met uitzondering van een woord nagesynchroniseerd door Blanc). De korte wordt ook wel informeel aangeduid als Dood de Wabbit na de regel gezongen door Fudd op de melodie van “Wagner’s Ride of the Valkyries ‘, de opening passage uit wet Drie van Die Walk├╝re (dat is ook het leidmotief van de Walkuren). Dit kort is ook opmerkelijk voor een van de laatste optredens van Elmer Fudd door Arthur Q. Bryan, die stierf in 1959.

In 1994, What’s Opera, Doc? werd verkozen tot # 1 van de 50 Greatest Cartoons van alle tijd door 1000 leden van de animatie gebied.

Tags: , , , , , , , , , , ,

2.046 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

What’s Opera Doc (1957)Sheldon comicsThe Simpsons – Boy Meets CurlIron Man: Armored AdventuresThe New Fantastic Four – The Menace of MagnetoThe men from up stairsBattle of the PlanetsM.A.S.K. – The Death StoneNijntje

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!