1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Walt Disney Classics: “Three Little Pigs

Posted on 09. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Kinderen, Muziek, Old school, Video's

Three Little Pigs is een korte  animatiefilm uit 1933 geproduceerd door Walt Disney gebaseerd op het sprookje De wolf en de drie biggetjes. De film won de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm en het nummer Who’s Afraid of the Big Bad Wolf werd toen de film uitkwam een grote hit. De karakters uit de tekenfilm zouden later ook de basis vormen voor de stripfiguren Midas Wolf en Knir, Knar en Knor, vaak voorkomend in de Donald Duck, ook al hebben ze in de tekenfilm nog geen naam.

Tags: , , , , , , , , , ,

7.283 keer bekeken

1 reactie op “Walt Disney Classics: “Three Little Pigs”

  1. Dit bekende sprookje over de drie biggetjes doet me denken aan de fabel van de krekel en de mier. De twee jongste biggetjes denken alleen maar aan muziek en pret maken (net als de krekel) terwijl het derde biggetje een stevig huis bouwt en zich op de toekomst richt is (net als de mier). De Big Bad Wolf ziet de biggetjes gewoon als voedselbron en toen ze in de Donald Duck namen kregen, de biggetjes Knir, Knar en Knor, en de wolf Midas, werden ze allemaal veel ongeloofwaardiger en saaier.

The Simpsons – American History XcellentKabouter Wesley – Gegroet aardbeienSouth Park – FishsticksWoody WoodpeckerAsterix bij de Britten (film)- NL – deel 2Hagar de verschrikkelijke – De ontsnapping deel 2 [NL]Bugsy and MugsyKabouter Wesley – Je kop stotenSouth Park – Pee

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!