1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Tweety – The last hungry cat

Posted on 14. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Kinderen, Video's

The Last Hungry Cat is een “Merrie Melodies” cartoon met Tweety en Sylvester. Deze cartoon is een parodie op “Alfred Hitchcock Presents”.

Merrie Melodies zijn een reeks tekenfilms uit de jaren dertig t/m jaren zestig van de Warner Bros. Studios. In de beginjaren, tussen 1934 en 1943 waren de Looney Tunes zwart-wit-tekenfilms met een steeds terugkerende cast, terwijl de tweede reeks Merrie Melodies een serie kleurentekenfilms was met gasttekenfilmfiguren. Na 1943 was er qua inhoud gaandeweg geen verschil meer tussen Looney Tunes en Merrie Melodies. Het enige verschil zat hem in de beginleader van beide reeksen. In de volksmond wordt er het meest gesproken over Looney Tunes als men het heeft over de verzameling van tekenfilmfiguren uit de koker van producer Leon Schlesinger en de Warner Bros. Studios, de benaming Merrie Melodies wordt in deze context zelden gebruikt. Soms wordt ook wel eens foutief de benaming Looney Toons gebruikt.

Tags: , , , , ,

4.929 keer bekeken

3 Reacties op “Tweety – The last hungry cat”

  1. Pieter says:

    Super Super aflevering 😀 Loveee Sylvester!

  2. Dennis says:

    Zeker! 😉
    More to come… !

  3. Als het om Tweety en Sylvester ging dan vond ik de laatstgenoemde eigenlijk véél leuker! Tweety herhaalde altijd dezelfde zin als hij Sylvester zag: “I taut I taw a puddy tat!” en steeds weer probeerde de zwarte kat de “onschuldige” kanarie die véél te grote voeten had te consumeren. Omdat Sylvester zoveel pech had (door toedoen van het oude omaatje en de grijze hond) vond ik hem sympathieker en hoopte ik dat Tweety ook eens een keer pech had, net als bijvoorbeeld Speedy Gonzales en Roadrunner die evenmin lief of onschuldig waren al zat Sylvester óók achter deze supersnelle muis aan! Gelukkig hadden Tweety, Speedy Gonzales en Bugs Bunny eveneens een paar keer pech had, in tegenstelling tot Roadrunner. Natuurlijk mochten de opgenoemde figuren nooit écht worden verslonden want dat zou het einde van hun tekenfilms zijn geweest.

Angry Beavers (De Boze bevers)Jos het debiele ei – GagsSonic The Hedgehog – SatAM – Warp SonicSouth Park – Dead CelebritiesBattle of the PlanetsSilver HawksAstro BoyDucktales – Alle Eendjes Vliegen [NL]Transformers Episode 4 (Transport To Oblivion)

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!