1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Transformers Episode 5 (Roll For It)

Posted on 10. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Sci-Fi / Fantasy, Video's

Transformers cartoon: Roll For It

De Transformers komen van de planeet Cybertron, en zijn onder te verdelen in verschillende groepen. De bekendste twee zijn de heldhaftige Autobots geleid door Optimus Prime, en de kwaadaardige Decepticons geleid door Megatron. Deze robots kunnen “transformeren” van robotmode naar een minder opvallende vorm zoals een voertuig, dier of machine. Dit levert hen ook wel de bijnaam “Robots in Disguise” op.

Alle incarnaties van de Transformers zijn gebaseerd rondom dit kernconcept sinds hun debuut in 1984. Niet alle incarnaties van de Transformers sluiten op elkaar aan. De grootste continuïteit staat algemeen bekend als Transformers: Generation 1. Hieronder vallen de eerste televisieserie en de Marvel stripserie,

Tags: , , , ,

2.464 keer bekeken

1 reactie op “Transformers Episode 5 (Roll For It)”

  1. De Transformers, zowel de Autobots als de Decepticons met hun leiders Optimus Prime en Megatron, waren geweldig om te zien in de periode 1984-1992 maar zij waren niét de eerste groep buitenaardse robots die zich konden veranderen in auto’s, vliegtuigen, wapens of dieren. Zo bestond er in dezelfde tijd een tekenfilmserie die “Challenge of the Gobots” heette waarin soorgelijke robots, de Guardians en de Renegades, voorkwamen al waren die iets primitiever in transformeren en bewapening. Cy-Kill, de leider van de kwaadaardige Renegades, leek bovendien wat uiterlijk en karakter betrof sterk op Megatron, de leider van de kwaadaardige Decepticons. Toch kregen de Transformers pas meer vorm toen zij in “The Movie” de strijd moesten aanbinden met de planeetvernietiger Unicron die Megatron herschiep in de veel gewetenlozere Galvatron en zelfs de geniepige Starscream (die door toedoen van Galvatron werd vernietigd) weer opnieuw tot leven wekte. Optimus Prime leek ook te sterven maar werd tot twee keer toe eveneens tot leven gewekt. De aflevering “Call of the Primitives” uit 1986 was de mooiste episode waarin de “primitieve” Transformers in dier- en monstergedaante (Grimlock, Slag, Sludge, Snarl, Swoop, Hun-Gurr, Sinnertwin, Blot, Rippersnapper, Cutthroat, Razorclaw, Rampage, Headstrong, Tantrum, Divebomb, Steeljaw, Ramhorn, Ravage, Ratbat, Sky Lynx en Trypticon) werden weggelokt door een mysterieuze stem en herenigd om Primacron, een geheimzinnige geleerde die Unicron had geschapen en de vampierwolk Tornedron, te verslaan. In opdracht van de voormalige assistent van Primacron (de eigenaar van de stem) bonden de Dinobots, Terrorcons, Predacons, de cassettes, Sky Lynx en Trypticon de strijd aan met Tornedron maar deze versloeg hen allemaal door hun energie uit hen te zuigen, net als bij de overige Transformers, hun thuisplaneet Cybertron en de andere planeten. Alleen Grimlock ontkwam en hij wist Tornedron te overwinnen door het laboratorium van Primacron te vernietigen waarop de Transformers en de planeten hun levensenergie terugkregen.

Stoneflies ISalad Fingers – Rusty spoonsCartoon Cartoons – Help!Scooby Doo and the Cyber ChaseBeybladeHeathcliff –  Heathcliff Gets CannedSnoopy – Joe Cool MomentsFuturama – The Devil’s Hands Are Idle PlaythingsKabouter Wesley – Een wandeling

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!