1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

The Real Ghostbusters – The Boogeyman is Back

Posted on 19. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Horror, Sci-Fi / Fantasy, Video's

The Real Ghostbusters is een Emmy-genomineerde Amerikaanse animatieserie, gebaseerd op de film Ghostbusters uit 1984. De serie liep van 1986 tot 1991 met een totaal van 140 afleveringen. “The Real” werd aan de titel toegevoegd om de serie duidelijk te onderscheiden van Filmation’s Ghost Busters-serie.

De serie kreeg een spin-off in de vorm van twee stripseries: een maandelijkse reeks van Now Comics en een wekelijkse reeks van Marvel Comics. De serie werd later opgevolgd door een tweede serie: Extreme Ghostbusters.

Creatie: Ghostbusters

Een pilotaflevering werd geproduceerd in 1986, maar nooit uitgezonden. Scènes van deze pilot zijn later wel verwerkt in de eerste aflevering van de serie. De pilot was meer in overeenstemming met de film dan de uiteindelijke serie. Zo droegen de Ghostbusters in de pilot uniformen gelijk aan die in de film, en was Slimer net als in de film een van de antagonisten.

Maurice LaMarche, de stem van Egon Spengler, kreeg toen hij auditie deed voor de rol te horen dat hij niet moest proberen Harold Ramis na te doen. Hij deed dit toch, en kreeg de rol.

Toen productie van The Real Ghostbusters begon, begon Filmation met een eigen animatieserie getiteld The Original Ghostbusters, welke gebaseerd was op de serie The Ghost Busters uit de jaren 70.

De personages werden voor de serie zwaar aangepast ten opzichte van hun filmversies. Dit omdat de studio alle originele acteurs rechten zou moeten betalen voor het gebruik van hun beeltenis in de serie.

Tags: , , , , , , , , ,

2.405 keer bekeken

1 reactie op “The Real Ghostbusters – The Boogeyman is Back”

  1. The Real Ghostbusters hebben voor mij nóóit veel betekend dan de Filmation’s Ghostbusters! Deze tekenfilmserie, die door dezelfde filmstudio werd gemaakt als He-Man, She-Ra en Bravestarr, kwam komischer over en op het einde werden altijd dezelfde filosofische levenslessen gegeven. Nou vond ik de Ghostbusters; Jake, Eddie, Tracy (de gorilla), Futura, Jessica, Madame Why, Merlin, Belfry (de roze vleermuis) en hun levende hulpmiddelen, the Skelevision, Ansabone (de pratende en eigenzinnige telefoon) en Ghost Bunny (de spookauto) op zich wel avontuurlijk overkomen en ze waren vaak ook komisch hoewel een aantal van hen soms veel pech hadden of ze waren veel te verstrooid. Prime Evil, de leider van de kwaadaardige geesten, leek meer een kruising tussen een tovenaar en een robot wat je aan zijn kop kon zien en ook hij was soms meer komisch dan écht gevaarlijk! De spookschurken zoals Fib Face, Fangster, Scared Stiff, Haunter, Sir Trance-A-Lot, Airhead, Captain Long John, Floatzart, Big Evil, Apparitia, Mysteria, Corpulon en Brat-A-Rat (een ratachtige vleermuis) waren meestal afgeleid van figuren uit andere tekenfilms of romans en pasten soms niet altijd in deze groep daar de meesten van hen eveneens grote pechvogels waren, oerdom en nauwelijks gevaarlijk leken. Soms vond ik het jammer dat deze serie niet zo vaak werd herhaald op youtube of op de televisie.

Walt Disney Classics: “Three Little PigsMickey Mouse Cartoon – Society Dog ShowBionic Six – Back to the PastInvader ZimBeast Wars: TransformersSouth Park – PeeKabouter Wesley – Wijven & Huilen alf 15Beavis and Butthead – Teen TalkGarfield cartoons

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!