1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

The Powerpuff Girls

Posted on 25. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Humor, Kinderen, Video's

The Powerpuff Girls (1998) is een Amerikaanse animatieserie, gecreëerd door Craig McCracken en wordt uitgezonden op Cartoon Network en in België ook op VTM.

De serie telt 80 afleveringen. De meeste hiervan zijn opgedeeld in twee subafleveringen, maar er bestaan ook afleveringen met een lang verhaal. Tevens bestaat er een film gebaseerd op de serie.

De serie draait om drie meisjes met superkrachten die hun stad, genaamd “Townsville” telkens weer moeten redden van monsters en criminelen. De drie zijn gemaakt door Professor Utonium, die een poging deed het perfecte meisje te maken. Hiervoor mengde hij “suiker, zout en alles waar je van houdt” (naar een bekend Engels gezegde waar meisjes naar verluidt van gemaakt worden: Sugar and spice and all things nice). Toen professor Utonium per ongeluk tegen een glazen vat/fles “Element X” aanstootte dat toen in het vat met het brouwsel viel, veroorzaakte dat een explosie, en zo waren de Powerpuff Girls geboren.

De Powerpuff Girls zijn meisjes van ongeveer vijf jaar oud. Ze hebben geen vingers, tenen, oren, neus, wenkbrauwen of een realistische uitstraling, doordat ze een groot hoofd met grote ogen hebben en een erg klein lichaam en ledematen. Hun krachten lijken sterk op die van superman. Zo hebben ze allemaal het vermogen om te vliegen, bovenmenselijke spierkracht en uithoudingsvermogen, en kunnen ze lasers afvuren uit hun ogen. Verder hebben ze elk een eigen vaardigheid.

Het is ook opvallend dat de namen van alle drie de meisjes met een “B” beginnen, en ook in de aflevering waar de Powerpuff Girls zelf een Powerpuff Girl wilde maken, ze hun “creatie” de naam “Bunny” gaven.

Tags: , , , , , , ,

3.415 keer bekeken

1 reactie op “The Powerpuff Girls”

  1. Een tekenfilmserie zoals the Powerpuff Girls lijkt wat tekenstijl betreft meer voor kleuters en kinderen te zijn bestemd! Het is natuurlijk een maf gezicht om te zien hoe drie supermeisjes zijn “geboren” door de uitvinding van hun “vader”, Professor Utomium, en onnatuurlijke lichamen bezitten daar hun hoofden en ogen veel te groot zijn voor hun lichaam en ze geen wenkbrauwen, neus, oren, handen of voeten bezitten. Blossom, Bubbles en Buttercup doen me soms wat uiterlijk betreft meer denken aan Lizzy, Juultje en Babetje, de nichtjes van Katrien Duck, die een vreemde verstandhouding hebben met Kwik, Kwak en Kwek, de neefjes van Donald Duck. Sommige bijfiguren in het verhaal zoals de burgemeester, de verteller (niet afgebeeld), Mr. Sarah Bellum, de sexy assistente van de burgemeester (waarvan niemand het gezicht ziet) en juf Keane komen soms nog vreemder over en doen nauwelijks mee met de srtijd tegen de superschurken die Townsville bedreigen. Het is een vreemd allegaartje van criminelen zoals Mojo Jojo, “Hem”, Fuzzy Lumpkins, Sedusa, the Gangreen Gang, the Rowdyruff Boys, the Amoeba Boys en the Princess. Echt verliefd lijken de Powerpuff Girls ook niet te worden, hoe verschillend ze ook zijn in karakter, uiterlijk en zelfs in sommige superkrachten die ze niet mogen misbruiken.

Dragonball GT – A Devastating Wish (Episode 1)Budgie De Kleine Helicopter – Een Grote VangstReBootTom and Jerry – Puss Gets the Boot (Episode 1)Monkey See Monkey DoDeath NoteSpider-Man : The Spider SlayerCagleSailor Moon – A Moon Star is Born

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!