1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

The Pink Panther

Posted on 29. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Old school, Video's

De roze panter (Engels: Pink Panther) is een tekenfilmserie rond een gelijknamig karakter. De tekenfilms bestaan uit korte episodes van ongeveer zes minuten. De roze panter werd vaak vergezeld door een van top tot teen wit ventje met een snor en vaak ook een pet. De panter en het mannetje zitten elkaar structureel in de weg op allerlei manieren. In Nederland werden de tekenfilms in de jaren tachtig uitgezonden door de VARA en daarna door de NCRV. Ook Net5 en SBS6 hebben filmpjes van de Roze Panter uitgezonden.

Pink panther of de roze panter is gemaakt door Blake Edwards, Friz Freleng en Hawley Pratt.

Episode: 08
Episode: Shocking Pink
Jaar: 1965

Oorsprong:
De figuur ontstond als karakter in de getekende openingsfilmpjes van de The Pink Panther-films, waarin Peter Sellers de rol van de klunzige politieman “Inspecteur Clouseau” speelde. Later werden er ook op zichzelf staande filmpjes over de roze panter gemaakt.

Klassieke filmpjes:
In de filmpjes beleeft de roze panter verschillende komische avonturen. Vaak krijgt de Roze Panter te maken met een klein wit mannetje, dat in allerlei gedaantes en beroepen kan opduiken. De filmpjes worden muzikaal omlijst door een muziekstuk op saxofoon, dat gecomponeerd is door Henry Mancini en de naam “The Pink Panther” draagt, dit werd gebruikt als tune voor de tekenfilmpjes. De rest van de muziek was afkomstig van Walter Greene of Bill Lava en bevatte veelal de Pink Panther-melodie van Mancini in verschillende arrangementen. In de filmpjes zelf wordt niet of nauwelijks gesproken. Alle klassieke filmpjes werden geproduceerd door DePatie-Freleng Enterprises.

Tags: , , , , , , , ,

3.716 keer bekeken

1 reactie op “The Pink Panther”

  1. De roze panter was een vriendelijke maar nogal onnozele figuur die nooit sprak en het meestal aande stok had met een wit en besnord kereltje, andere mensen en zelfs gewone dieren zoals honden. Hij bleek in de serie van Hanna-Barbera twee zoons te hebben, Pinky en Panky, die hun eigen serie erop na hielden. In The Pink Panther Show traden buiten de roze panter nog een aantal (mens)dieren op zoals Misterjaw en Catfish (een blauwe mensenhaai met een hoge hoed en een paars vestje en een groene katvis met een bolhoed), The Ant ant the Aardvark (een rode mier en een blauw aardvarken), The Inspector (een onhandige politie-inspecteur die een driftige commissaris als baas had), Crazylegs Crane (een sullige gele kraanvogel) en een aantal tekenfilmfiguren die mij iets minder opvielen.

BleachPinky and the brain – brainstemKabouter-wesley – Betovering (turbo turbo)Teddy RuxpinJeroom – best of the bestAmerican dad! – Return of the blingDestino DALI & Walt DisneyGalaxy TrioBatman – On leather wings

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!