1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

The Jetsons

Posted on 25. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Sci-Fi / Fantasy, Video's

The Jetsons is een Amerikaanse animatieserie geproduceerd door Hanna-Barbera. De serie werd van 1962 tot 1988 op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Hanna-Barbera was ook de maker van de Flintstones, The Jetsons moest de tegenhanger uit het ruimtetijdperk worden. The Jetsons werden gemaakt in samenwerking met het Japans animatiebedrijf Toei animation.

Deze aflevering: Jetsons’ Millions

Net zoals de Flintstones is het een sitcom van een half uur, die de typische Amerikaanse cultuur en levenswijze in een ander tijdperk weergeeft. Waar de Flintstones in een wereld leven waar vogels en dinosauriërs de machines aandrijven, stellen de Jetsons het met futuristische alternatieven uit het jaar 2062.

De originele reeksen, 24 afleveringen, werden tussen 1962 en 1963 gemaakt. De serie werd in navolging van The Flintstones zo populair dat men tussen 1985 en 1987 nieuwe afleveringen heeft gemaakt. Er was een zeer grote merchandising rond de serie. Van The Jetsons zijn er twee televisiefilms en twee theaterfilms uitgebracht.

Tags: , , , , , ,

4.781 keer bekeken

2 Reacties op “The Jetsons”

  1. admin says:

    Cool! lang geleden hoor!

  2. Oorspronkelijk was ik vroeger niet erg geïnterresseerd in de Jetsons maar ik keek later op de tekenfilmset “Boomerang” een aantal keren hiernaar. Het was altijd leuk om te zien hoe George, Jane, Judy, Elroy en hun hond Astro in een sf-wereld optraden met robots en supermoderne hulpmiddelen. Ze waren de tegenhangers van de Flintstones die weer primitiever overkwamen. George Jetson was toch wel het meest een pechvogel te noemen.

Rocko’s Modern LifeIron Man: Armored AdventuresBattle of the PlanetsDe Snorkels – Willy’s beste vriendInvader ZimWoody Woodpecker – The ScrewballLucky luke in daisy town (NL)The Real Adventures of Jonny QuestWinnie de Poeh

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!