1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

The Incredible Hulk

Posted on 25. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Old school, Video's

The Incredible Hulk is een Amerikaanse animatieserie gebaseerd op het Marvel Comics strippersonage de Hulk. De serie liep in totaal 13 afleveringen en werd van 1982 t/m 1984 uitgezonden op National Broadcasting Company. De serie werd samen met Spider-Man and His Amazing Friends uitgezonden als een 1 uur durend programma getiteld The Amazing Spider-Man and The Incredible Hulk.

Aflevering 12: The Boy Who Saw Tomorrow

een beetje Achtergrond info:

De serie werd gemaakt aan de hand van de live-action Hulk serie. Maar in tegenstelling tot die serie was de animatieserie meer in overeenstemming met de Marvel strips. Ook kwamen in de animatieserie meer personages uit de strips voor zoals Rick Jones, Betty Ross, en Generaal Ross.

De stem van Bruce Banner werd gedaan door Michael Bell, terwijl die van de hulk gedaan werd door Bob Holt. Bob’s uiteenlopende stemgeluiden voor de hulk (vooral diens gegrom) werden in verschillende andere Marvel films en series verwerkt.

Tags: , , , , , , , ,

2.540 keer bekeken

1 reactie op “The Incredible Hulk”

  1. Deze tekenfilmserie uit 1982 die maar weinig afleveringen telde (net als Spiderwoman) over de Incredible Hulk was geweldig om te aanschouwen. Bruce Banner, alias de hulk, lag constant met zichzelf overhoop op een wijze die aan dr. Jekyll en mr. Hyde deed denken. Alleen Rick Jones, de jongeman die door Banner werd gered, kende het geheim dat hij zelfs voor zijn goede vriendin Rita en “schoonvader” Rio verborgen hield. Generaal Ross en majoor Talbot probeerden steeds om de hulk te vangen terwijl de dochter van Ross, Betty Ross, daar tegen was al kende zij evenmin het vreselijke geheim van haar geliefde Banner die haar ooit redde van de klokkenluider van de Notre Dame in Parijs, de boosaardige afstammeling van Quasimodo! Het was erg jammer dat de hele serie zo kort heeft geduurd en nog niet op DVD verscheen.

GargoylesThe Addams Family – Happyester FesterSnoopy – Joe Cool Moments201 – South ParkMarsupilamiWalt Disney Classics: “Three Little PigsSuper Fly 2Ed, Edd n’ EddyGodzilla: The Series

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!