1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

The Flintstones – The Dress Rehearsal

Posted on 15. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Video's

The Flintstones (Engels voor vuurstenen) is een Amerikaanse animatieserie, die wordt gezien als een van de succesvolste animatieseries aller tijden. De serie is gecreëerd door het duo Hanna-Barbera en draaide zes seizoenen, van 1960 tot 1966, op de Amerikaanse televisiezender ABC. De meeste karakters zijn bedacht door Ed Benedict.

De televisieserie werd, evenals het Nederlandse Toen was geluk heel gewoon, gebaseerd op de sitcom The Honeymooners. De serie is, met The Simpsons, een van de weinige tekenfilmseries die tijdens prime-time werd uitgezonden. In Nederland werd de serie onder meer uitgezonden door de NPS, de KRO en RTL4.

Tags: , , , , , , , , ,

2.523 keer bekeken

1 reactie op “The Flintstones – The Dress Rehearsal”

  1. Als er al een animatiefilm bestaat die zo populair is dan waren het inderdaad de Flintstones. Het was altijd zo komisch om te zien hoe de lompe, opschepperige, inhalige en sluwe Fred Flintstone probeerde om met zijn vriend en buurman, de naïeve en meegaande Barney Rubble, te gaan bowlen of naar de club van de Waterbuffels te gaan terwijl hun lieftallige en soms driftige vrouwen Wilma en Betty hen liever thuis hielden. Fred was een echte pechvogel die onder de plak zat bij mr. Slate maar vooral de dinosaurussen en prehistorische zoogdieren die fungeerden als voertuig of werktuig waren héél bijzonder! Pas toen Pebbles werd geboren bij de Flintstones en de oersterke kleuter Bamm-Bamm door de Rubbles werd geadopteerd kreeg de serie meer aanhang. De dinosaurushond Dino bleek ook een aantal menselijke trekjes te hebben en Pebbles en Bamm-Bamm werden later neergezet als tieners maar de echte veroudering vond ik minder geslaagd!

Justice League UnlimitedBionic Six – Back to the PastFLCLThe Simpsons – Greatest Story Ever D’OhedKwik en FlupkeDougCrippled Summer – South ParkG.I. Joe: A Real American HeroJayce and the Wheeled Warriors

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!