1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Teenage Mutant Ninja Turtles

Posted on 31. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Old school, Video's

De Teenage Mutant Ninja Turtles (afgekort TMNT) of kortweg de Turtles zijn vier fictieve figuren die de hoofdrol spelen in verschillende stripverhalen, tekenfilms, speelfilms, tv-series en computerspellen.

Deze aflevering: seizoen 1 episode 1: Things change

De TMNT zijn vier antropomorfe schildpadden die zeer bedreven zijn in de ninjavechtkunst (ninjitsu). Ze zijn allemaal genoemd naar kunstenaars: Michelangelo (Michelangelo Buonarroti), Leonardo (Leonardo da Vinci), Donatello en Raphael (Raffaello Sanzio).

De TMNT werden in 1984 bedacht door Kevin Eastman en Peter Laird tijdens een brainstorm. Met geld van een belastingteruggave en een lening bij Eastman’s oom publiceerden de jonge tekenaars zelfstandig een enkele strip over de Turtles. Deze strip was bedoeld als parodie op vier van de meest populaire strips van die tijd: Marvel Comics’ Daredevil en New Mutants, Dave Sim’s Cerebus en Frank Miller’s Ronin.  De strip had een behoorlijk donkere ondertoon. Desondanks bleek het concept populair genoeg voor een serie. Het stripbedrijf Mirage Studios bood aan de Turtles strips te produceren.

Over de naam van de strips en series zijn wat moeilijkheden geweest. Onder andere in Groot-Brittannië stonden de vier aanvankelijk bekend als de Teenage Mutant Hero Turtles omdat ninja’s als te gewelddadig werden beschouwd voor kinderen. Alle teksten, merchandising, etc. werden voor de Engelse markt aangepast. Na een paar jaar nam men voor de nieuwe films niet meer deze moeite, zodat alleen de oudere afleveringen nog als zodanig bekend staan.
verhaal:

De strips draaien rond schildpadden, die door een groen mutatieslijm van gewone schildpadden in intelligente wezens veranderen (waar dit slijm vandaan kwam kan per verhaal verschillen). Splinter, een rat, werd ook door het slijm gemuteerd en werd de meester van de Turtles.

In de meeste versies van de TMNT was meester Splinter een normale huisrat. Zijn baas (meester Hamato Yoshi) was een ninja. Splinter imiteerde de bewegingen van zijn baas en oefende zo de kunst van ninjitsu. Wanneer op een dag Shredder Yoshi kwam doden, schoot Splinter zijn meester te hulp. Hij heeft daardoor nog steeds een litteken op de wang. Splinter ging op straat wonen waar hij de Turtles tegenkwam en ze ninjitsu leerde.

Er bestaan verschillende varianten op dit beginverhaal. In de ene variant is Splinter de huisrat van Yoshi, in de andere zijn Splinter en Yoshi dezelfde persoon.

Vanuit hun schuilplaats in de riolen van Manhattan bevechten de Turtles allerlei vijanden. Deze vijanden variëren van gewone schurken tot hun aartsvijand The Shredder en diens leger van ninja’s. Van tijd tot tijd vechten de TMNT zelfs tegen buitenaardse of bovennatuurlijke vijanden. Altijd houden ze zich verborgen voor de grote menigte omdat de mensen hen niet zouden accepteren. De enige mensen die goed op de hoogte zijn van de Turtles’ bestaan en hen geregeld helpen zijn April O’Neil en Casey Jones.

Tags: , , , , , , , , , ,

3.410 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Captain planet – Greenhouse planetKabouter Wesley – ijsjesPole PositionTom and Jerry: “Jerry’s Diary”Animaniacs Star Trek parody: Star TruckPaniek in het dorp- Le grand sommeilSpiral ZoneQuick et FlupkeThundercats – The Trouble With Thunderkittens

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!