1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Teenage Mutant Ninja Turtles – Forever (film)

Posted on 11. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Kinderen, Old school

Teenage Mutant Ninja Turtles is een Amerikaanse animatieserie geproduceerd door Murakami-Wolf-Swenson Film Productions Inc. De serie was gebaseerd op de Teenage Mutant Ninja Turtles strips van Kevin Eastman en Peter Laird, en debuteerde op 10 december 1987. Op 8 september 1990 verhuisde de serie naar het CBS zaterdagochtendprogramma, alwaar ze in blokken van 60 minuten werd uitgezonden tot 2 november 1996 [1].

De serie was duidelijk gericht op een jong publiek en verschilde dan ook sterk van de strips. De duistere gewelddadige ondertoon uit de strips werd weggelaten en vervangen door een meer humoristische benadering. De serie maakte de personages echter bekend bij een zeer groot publiek, en werd een van de meest populaire animatieseries ooit. De serie bracht een hoop merchandising voort zoals speelgoed en voedselproducten. Ook produceerde het bedrijf Archie Comics een stripserie gebaseerd op de animatieserie.

De film is gemaakt ter viering van het 25-jarig bestaan van het Teenage Mutant Ninja Turtles-franchise. De film combineert verschillende incarnaties van de personages, waaronder die uit de eerste en tweede animatieserie.

Een nog niet geheel voltooide versie van de film ging in première op de San Diego Comic Con in juli 2009. De film zou gedurende een nacht worden uitgebracht in bioscopen op 29 oktober 2009, maar door onenigheid tussen 4Kids Entertainmente en Fathom werd dit evenement geschrapt. Op 21 november werd de film uitgezonden op The CW4Kids.

Tags: , , , , , , ,

4.556 keer bekeken

3 Reacties op “Teenage Mutant Ninja Turtles – Forever (film)”

  1. admin says:

    Old school! 😀 but i love it!

  2. […] Biker Mice from Mars is een Amerikaanse animatie/sciencefictionserie, gemaakt door Rick Ungar. De serie telt 3 seizoenen met in totaal 65 afleveringen. Het is een van de animatieseries die werd gemaakt om mee te liften op het succes van Teenage Mutant Ninja Turtles. […]

  3. De Teenage Mutant Ninja Turtles uit 1987 was in mijn ogen de mooiste tekenfilmserie die werd gemaakt over deze gemuteerde schildpadden. Ondanks het feit dat Leonardo, Michelangelo, Donatello en Raphael sterk op elkaar leken waren ze allemaal verschillend van karakter en soms erg rebels en overmoedig. Splinter (eigenlijk de ninjameester Hamato Yoshi) was een wijze leraar van de Turtles die in een gemuteerde rat was veranderd. April O’Neil was meer een soort Lois Lane (uit het verhaal van Superman) die constant in handen viel van haar vijanden al was het leuk om te zien dat ze bij dezen constant over de schouder ging, net als bij sommige vrienden. Haar vriendin Irma was iets onnozeler al droeg ze een bril. De directie van Channel 6 (Burne Thomson en Vernon) waren haatdragend naar de Turtles toe, tiranniek en allebei oerdom. Shredder (Oroko Saki, de vroegere leerling van Hamato Yoshi) was een gewetenloze, arrogante en sluwe machtswellusteling die er pas het kwaadaardigste uitzag als hij zijn metalen masker op had en zijn metalen zwaardvormige handschoenen. Krang was letterlijk en figuurlijk meer hersens dan lichaam en verkreeg dit later al zat hij in de buikholte ervan. Bebop en Rocksteady, twee hersenloze en onnozele straatrovers, werden gemuteerd tot een wrattenzwijn en een neushoorn maar bleven meer spieren dan hersenen daar ze constant fouten maakten. Alle overige vijanden van de Turtles; Rat King, Leatherhead (een gemuteerde krokodil), Baxter Stockman, Traag, Slash, Lord Dregg en de Foot Soldiers maakten het verhaal op hun beurt veel spannender. De latere tekenfilmseries die werden gemaakt over de Teenage Mutant Ninja Turtles was me iets té modern en een grote aanfluiting op deze serie!

Salad Fingers – CageGargoylesSuper Fly 2Naruto ShippudenTeenage Mutant Ninja TurtlesThe Addams Family – Happyester FesterGalaxy TrioCaptain PlanetMighty Orbots

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!