1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Taz-Mania – The Dog The Turtle Story

Posted on 17. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Kinderen, Video's

Tasmanian Devil is een tekenfilmfiguur van Warner Bros, bedacht en uitgewerkt door cartoonist en regisseur Robert McKimson. Hij speelt mee in de Looney Tunes/Merrie Melodies-tekenfilms en staat beter bekend als Taz.

Het personage maakte zijn debuut in het filmpje “Devil May Hare” uit 1954.

Taz-Mania is een cartoon 1991-93 show geproduceerd door Warner Bros Animation, in de Verenigde Staten uitgezonden op Fox en elders in de wereld. De show volgt de avonturen van de klassieke Looney Tunes karakter, Taz (The Tasmanian Devil) in het fictieve land van Tazmania (op basis van Tasmanië).

Episode 1 – The Dog The Turtle Story

Tags: , , , , , , , , ,

2.648 keer bekeken

1 reactie op “Taz-Mania – The Dog The Turtle Story”

  1. Toen Taz, de hongerige Tasmanian Devil, nog optrad bij de Looney Tunes vond ik hem daarin meer tot zijn recht komen dan in de serie Taz-Mania. De meeste Australische en Tasmaanse dieren waren hierin teveel vermenselijkt zoals de familie van Taz. Sommigen van deze dieren én mensen hielden ellenlange kletspraatjes met zichzelf of waren te hebberig, grote pechvogels, te volmaakt of gewoon oerdom. Soms doken er oudere figuren in op of dook Taz zelf in de huid van bijvoorbeeld Foghorn Leghorn, Bugs Bunny en anderen maar toch was deze tekenfilmserie in mijn ogen minder geslaagd.

Popeye The Sailor – Bride and GloomBeetlejuice cartoon – skeletons in the closetDariaSylvester & Tweety –  Room and birdKabouter-wesley – Betovering (turbo turbo)James Bond JrAlfred Jodocus KwakSuper Fly 2Mega man

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!