1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

TaleSpin

Posted on 31. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Humor, Old school, Sci-Fi / Fantasy, Video's

TaleSpin is een Amerikaanse animatieserie van Disney, welke voor het eerst werd uitgezonden in 1990. De serie telt in totaal 65 afleveringen. De laatste aflevering werd in 1991 uitgezonden, maar de serie is nadien nog vaak herhaald.

Deze aflevering is de eerst van hun seizoen.

De naam van de serie is een woordspeling op “tailspin”; het in een neerwaartse spiraal neerdalen van een vliegtuig. De personages in de serie zijn deels gemodelleerd naar personages uit de Disneyfilm Jungle Boek

De serie werd geïntroduceerd met een preview op The Disney Afternoon in mei 1990. Deze preview, een televisiefilm  getiteld Plunder and Lightning, werd zelfs genomineerd voor een Emmy Award. Voor de serie zelf werd de film opgesplitst in 4 afleveringen.

De personges in de serie zijn allemaal antropomorfe dieren. Verschillende van de personages uit de serie zijn losjes gebaseerd op Jungle Boek-personages, met name de hoofdpersoon Baloe, Koning Louie en Shere Khan. Het personage Kit in de serie lijkt een vervanger te zijn voor Mowgli daar Baloe hem in de serie dezelfde bijnamen geeft als Mowgli in de film. Ondanks de gelijkenissen qua personages was de serie nooit bedoelt als spin-off van of parodie op Jungle Boek.

Veel van de scenario’s uit de serie lijken te zijn gebaseerd op de serie Tales of the Gold Monkey uti 1982, waaronder het concept van een vrachtvliegtuigpiloot, het tijdperk waarin de serie zich afspeelt, en de kostuums. In “Tales of the Gold Monkey” komt bovendien een bar voor genaamd ‘The Gold Monkey’, welke gerund wordt door een man genaamd Louie. In “Tail Spin” runt Koning Louie een bar.

De serie vertoond ook overeenkomsten met Hayao Miyazaki’s film Porco Rosso. Net als in die film komen er luchtpiraten voor in de serie.Hoewel Porco Rosso pas uitkwam in 1992, twee jaar na de serie, verscheen de manga waarop de film was gebaseerd al in 1989.

De serie werd grotendeels ontwikkeld door Jymn Magon en Mark Zaslove.

Tags: , , , , , , , , ,

3.407 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Joe Cartoon: Froggy FunwheelDilbertLucky luke in daisy town (NL)Beavis and Butthead – Teen TalkA Pup Named Scooby DooBionic Six – Back to the PastHagar de verschrikkelijke – De ontsnapping deel 2 [NL]GargoylesKabouter Wesley – Wijven & Huilen alf 15

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!