1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Sylvester & Tweety – Room and bird

Posted on 01. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Cut-outs, Humor, Kinderen, Old school, Video's

Tweety (ook bekend als Tweety Pie of Tweety Bird) is een tekenfilmfiguur van Looney Tunes / Merrie Melodies. Zijn naam is een samentrekking van “sweetie” en “tweet“.

Het personage werd in 1942 bedacht door Bob Clampett, en maakte zijn debuut in het filmpje “a Tale of Two Kitties”. Het door Clampett ontworpen personage zag er echter nog niet uit als Tweety, en droeg op papier de naam Orson. Mel Blanc deed de stem van Tweety.

In 1945 begon Clampett met een reeks filmpjes waarin Tweety zijn bekendste tegenstander, Sylvester, ontmoette.

Plot:
2 oudere dames, de eigenaars van Sylvester en Tweety, nemen stiekem hun huisdieren mee in een hotel waar geen dieren zijn toegelaten. Sylvester hoort Tweety’s gezang in de kamer naast hem en schrijft een brief naar Tweety onder de naam van een “aanbidder”. Een tijdje later ontdekt Tweety wie de “aanbidder” is, en de jacht begint.

Tags: , , , , ,

2.231 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Pinky and the brain – brainstemG.I. Joe: A Real American HeroJayce and the Wheeled WarriorsChuck’s new tuxThe Simpsons – American History XcellentSuper Fly 2Kabouter Wesley en Jos het debiele ei – Op bezoek bij Erika van TielenKabouter Wesley – ZëeeegelSouth Park – Dances with Smurfs

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!