1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Spawn – Prophecy

Posted on 09. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Horror, Sci-Fi / Fantasy, Video's

Todd McFarlane’s Spawn is een Amerikaanse animatieserie die op HBO uitgezonden van 1997 tot 1999. Het was gebaseerd op de comic Spawn serie van Image Comics. De show werd genomineerd voor Emmy en won een in 1999 voor Beste Animatie Programma (langer dan een uur). Een niet-verbonden Spawn serie getiteld: De animatie is in productie sinds 2009, met David Keith terug in zijn rol als de titulaire karakter.

Deze aflevering: Season 3 Episode 6: Prophecy

Spawn (echte naam Al Simmons) is een personage uit de gelijknamige comictitel van schrijver/tekenaar Todd McFarlane.

Spawn was (en is) één van de hoofdtitels van Image Comics, de uitgeverij die werd opgericht door McFarlane, Marc Silvestri, Jim Lee, Jim Valentino, Rob Liefeld en Erik Larsen. De eerste uitgave van Spawn was in mei 1992, waar er 1.7 miljoen exemplaren van verkocht werden. De strip heeft een aantal spin-offs gekregen zoals Sam & Twitch en de Japanse manga Shadows of Spawn. Omstreeks Maart 2008 is Juniorpress in verband met financiële problemen gestopt met het uitbrengen van de Nederlandse serie. Er waren geruchten dat Z-Press, de nieuwe uitgever van Marvel comics in Nederland, in gesprek is met Image om de serie weer uit te brengen in Nederland. Sinds dien is Z-Press alweer gestopt met die uitgaves, zonder ooit Spawn te vertalen.

Tags: , , , , , , , , , , ,

2.177 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Tekken: The Motion PictureThundercats – The Trouble With ThunderkittensCrippled Summer – South ParkKwik en FlupkeGalaxy TrioNaruto ShippudenBugs Bunny – Water, water every hareMonkey See Monkey DoTeenage Mutant Ninja Turtles

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!