1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

She-Ra – The Caregiver

Posted on 09. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Bizar, Cel, Old school, Sci-Fi / Fantasy, Video's

She-Ra (Adora, volledig: She-Ra, princess of power) is een actieheldin uit de gelijknamige tekenfilmreeks die liep van 1985 tot 1987.

Deze aflevering: The Caregiver
Verhaal:
Prinses Adora is de tweelingzus van He-Man. Toen ze nog heel klein was, werd ze ontvoerd door de boosaardige Hordak en zijn duistere handlangers. Ze groeit onder diens invloed op tot een dienaar van het kwaad, onwetend over haar afkomst en haar werkelijke lot. Wanneer He-Man op een dag de opdracht krijgt om het “Zwaard van Bescherming” (Sword of Protection) te gaan brengen naar de planeet van Hordak, en door Hordak gevangengenomen wordt, wordt het Zwaard door She-Ra gevonden. Een kristal in het zwaard onthult aan prinses Adora wat haar afkomst is, en dat zij voorbestemd is om te strijden tegen het kwaad. Het wordt prinses Adora daardoor duidelijk waarom ze de laatste tijd toch zo twijfelde over haar slechte daden. Ze grijpt het zwaard, transformeert tot She-Ra, en zet zich vanaf dat moment alleen nog in voor het goede. Haar eerste wapenfeit is het bevrijden van He-Man, en samen op haar vliegende paard “Swiftwind” terugvliegen naar hun thuisplaneet.

Vanaf dat moment is She-Ra de verdediger van “the Chrystal Castle” en vecht, net als He-Man, voor de eer van Greyskull.

Tags: , , , , ,

4.118 keer bekeken

1 reactie op “She-Ra – The Caregiver”

  1. Het was in de jaren ’80 te verwachten dat He-Man een vrouwelijke tegenhanger kreeg in de vorm van een onbekende tweelingszus: She-Ra. Toch zou Adora, de desbetreffende zus van prins Adam, nóóit hetzelfde dubbelleven als haar broer hebben gehad als deze haar niet het toverzwaard (met de toversteen) in handen had gespeeld en de Sorceress haar door middel van communicatie door die steen had verteld dat Adora als baby door Hordak was ontvoerd die later nog de leermeester van Skeletor, de aartsvijand van He-Man, bleek te zijn geweest. Ze keerde zich tegen Hordak en de Evil Horde en vond de Rebellen veel rechtvaardiger. Er zaten een aantal leuke figuren tussen zoals de heks Madame Razz, de moedige Bowl, de vliegende eenhoorn Swiftwind de mutantachtige uil Kowl. Ook de superschurken mochten er zijn zoals de duivelse Hordak die zijn lichaamsdelen in wapens veranderde of zichzelf in legervoertuigen of vliegtuigen, Mantenna, de vierbenige vleermuismutant die verlammende en bevriezende stralen uit zijn puilende ogen schoot, Leech, de zuignappige mutantamfibie die een soort nijlpaardenhoofd had en energie opslorpte, Grizzlor, de harige gorillaman, Modulok, de tweehoofdige monsterinsektenmutant die elke vorm kon aannemen die hij maar wilde, Imp, het slijmerige varkensvleermuisje, Shadow Weaver, de spookachtige heks en Catra, de tovenares die zichzelf kon veranderen in een paarse panter en natuurlijk als laatste de Horde Troopers, de kwaadaardige robots. Dat het aantal afleveringen zo hoog was van She-Ra heb ik echter nooit goed begrepen.

Quick et FlupkeDungeons & DragonsSylvester & Tweety –  Room and birdKabouter Wesley – SloeberHeathcliff –  Heathcliff Gets CannedDigimonFelix de KatKabouter Wesley – MuilenDestino DALI & Walt Disney

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!