1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Samurai Pizza Cats

Posted on 14. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Bizar, Cel, Humor, Kinderen, Manga/Anime, Video's

Samurai Pizza Cats is een Japanse animatieserie die in 1990 voor het eerst uitgezonden werd in Japan, onder de titel Kyatto Ninden Teyandee. In 1991 werd de serie overgebracht naar Amerika door Saban Entertainment, en werd de serie veranderd tot Samurai Pizza Cats.

Deze aflevering: Episode 2 of the adventures of our feudal felines.

Toen de serie teveel van de (oude) Japanse cultuur bleek te bezitten, besloot de producent om het Japanse script letterlijk in de prullenbak te gooien en met een schone lei te beginnen. De Amerikaanse versie werd totaal anders dan het origineel. Het resultaat was een knotsgekke serie die een parodie opzichzelf is, de draak steekt met zowel Amerikaanse als de Japanse cultuur en bevat regelmatig het doorbreken van de vierde wand. Het enige wat niet veranderd kon worden was de Japanse setting van het dorpje, en dus speelde de serie zich gewoon af in het Amerikaanse Little Tokyo.

Verwacht werd dat de serie vanwege de enorme wijzigingen een regelrechte flop zou worden. Het tegendeel is echter waar; deze variant op het Japanse Kyatto Ninden Teyandee werd een wereldwijde hit

In Nederland werd de serie vanaf 1993 door RTL 4 uitgezonden en rond 2000 door Fox Kids.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

3.378 keer bekeken

1 reactie op “Samurai Pizza Cats”

  1. Om the Samurai Pizza Cats (die de tegenhangers waren van de Teenage Mutant Ninja Turtles daar deze katten óók dol waren op pizza) kon je altijd wel lachen. Er werden door de inwoners van Little Tokyo altijd maffe grappen gemaakt als de katten de strijd moesten aangaan met het kwaad. De Big Cheese, een sluwe vos die een grote ijdeltuit was, het bedenken van plannen meestal overliet aan Jerry Atric, een oude kraai, en letterlijk explodeerde als hij kwaad was, zette de meest verwoestende robots in die werden bestuurd door Bad Bird, de leider van de Ninja Crows. Toch waren de meeste van deze boeven zelf evenmin gespeend van liefde of een sociaal leven. De Samurai Pizza Cats: Speedy Cerviche, Guido Anjovis en Polly Esther maakten meestal ook ruzie met elkaar en zetten hun krachten door middel van toverzwaarden, liefde of een Samurai Sunspot paraplu in waarmee ze de Big Cheese elke keer konden weerstaan. De verteller leek zich niettemin gigantisch te ergeren aan alle helden en schurken in deze animatieserie.

He-Man and the Masters of the Universe – The DefectionCartoon gags #2Kabouter Wesley – De quizSonic The Hedgehog – SatAM – Warp SonicBeetlejuice cartoon – skeletons in the closetSuper Fly 2Paniek in het dorp- Le grand sommeilHal the Misinterpretive Porn StarFelix de kat – The Goose that Laid the Golden Egg (1936)

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!