1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Robotech

Posted on 23. Mar, 2010 by in Categorie

Robotech is een science fiction franchise die werd gelanceerd door 85-afleveringen van drie verschillende anime tv-serie. Binnen de gecombineerde en bewerkt verhaal, Robotechnology verwijst naar de wetenschappelijke vooruitgang ontdekt in een buitenaards ruiteschip dat neerstortte op een Zuid-Pacifische eilandstaten. Met deze technologie op aarde ontwikkelde ze gigantische robot machines of mecha (veel van die in staat waren modulaire transformaties) tot drie achtereenvolgende buitenaardse invasies te bestrijden.

aflevering: 63 – Lonely Soldier Boy Part One

De originele tv-serie (1985)
Hoofdartikel: Robotech (TV-serie)

Robotech was een van de eerste anime serie uitgebracht in de Verenigde Staten die geprobeerd om het grootste deel van het drama van de originele Japanse bronmateriaal te nemen. Geproduceerd door Harmony Gold USA, Inc in samenwerking met Tatsunoko Prod. Co, Ltd, Robotech is een verhaal aangepast met bewerkte inhoud en herziene dialoog vanuit de animatie van drie verschillende mecha anime serie: The Super Dimension Fortress Macross, The Super Dimension Cavalerie Southern Cross, en Genesis Climber MOSPEADA. Harmony Gold’s aangehaalde redenen voor het combineren van deze serie was verbonden zijn besluit om voor de Amerikaanse markt Macross weekdag syndicatie televisie, die een minimum van 65 afleveringen op het moment (dertien weken op vijf afleveringen per week vereist). Macross en de twee andere series hadden elk minder afleveringen dan nodig, omdat ze oorspronkelijk uitgezonden in Japan als wekelijkse serie.

Deze combinatie resulteerde in een verhaallijn die overspant drie generaties, als de mensheid drie destructieve Robotech Wars moeten vechten in successie over een krachtige bron van energie en de “levensader” van twee verschillende rassen genaamd “Protoculture”:

* De eerste Robotech War (The Macross Saga) heeft betrekking op de mensheid de strijd tegen de Zentraedi, een ras van enorme krijgers die worden verzonden naar de aarde om het vlaggenschip van de Robotech Master Zor halen. Het schip bevat de laatst bekende bron van Protoculture in het universum.

* De Tweede Robotech War (The Masters) begint als de makers van de Zentraedi, de Robotech Masters, poging tot het nemen van waar de Zentraedi links af, en vangen de Protoculture gehouden binnen de resten van het SDF-1.

* De Derde Robotech War (The New Generation) plaatsvindt na de vreemdeling Invid zijn gewaarschuwd voor het bestaan van Protoculture op Aarde door de gebeurtenissen, dat bleek aan het einde van de Tweede Robotech Oorlog. De planeet is veroverd, dan slaven, en het is aan de Robotech Expeditionary Force (en de Aarde rebellen) naar hun eigen planeet te heroveren.

Op sommige tv-stations, is de gesyndiceerde lopen voorafgegaan door de uitzending première van Codename: Robotech, een feature-length piloot.

Tags: , , , , , , , ,

2.013 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Boes – Dollen Met De MollenHagar de verschrikkelijke – De ontsnapping deel 2 [NL]Dungeons & DragonsTom and Jerry: “Jerry’s Diary”Spiral ZoneCelebrity DeathmatchSnoopy – Joe Cool MomentsBeavis and Butthead – Teen TalkDarkwing Duck – Negaduck

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!