1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Pole Position

Posted on 01. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Video's

Pole Position is een tekenfilm serie werd geproduceerd door DIC Entertainment.

De naam Pole Position werd gebruikt onder licentie van Namco, die hield de rechten op de naam te danken aan de video game Pole Position. De show wilde profiteren van de populariteit van de video game. Echter, er is heel weinig met elkaar gemeen tussen het spel en de show.

Pole Position liep 13 afleveringen op CBS in 1984 als onderdeel van hun zaterdagochtend kinderprogramma’s line-up, en later weer in herhalingen voor een paar maanden in 1986. Er werd ook aangetoond in het VK in de vroege jaren 1990 op zaterdagochtend in het kader van Going Live op BBC1.

De show featured drie jonge broertje criminaliteit strijders, van wie twee stunt bestuurders en een deel van een geheime overheidsorganisatie operatie waren onder het mom van de “Pole Position Stunt Show” dat werd gerund door hun oom. De jongeren erfde de rol nadat hun ouders overleden in een ongelukkige auto-ongeluk. Het team is uitgerust met twee high-tech voertuigen te praten met de naam “Roadie” en “Wheels”.

De voertuigen Aanbevolen talrijke verborgen gadgets, zoals waterskiën en hover jets. De voertuigen ‘computers zelf zijn draagbaar en kan worden verwijderd uit de dashboards en uitgevoerd rond het gebruik van handgrepen, (dus zijn ze vaak aangeduid als “de modules”). Het zijn personages die verschenen op de computer getekende gezichten getoond op videoschermen.

Tags: , , , , , , ,

2.770 keer bekeken

1 reactie op “Pole Position”

  1. Pole Position heb ik pas leren kennen in de 21ste eeuw en duurde óók vrij kort daar het aantal afleveringen vrij laag was. De familie Darret die hun ouders hadden verloren, Dan, Tess en Daisy en hun aapkat Kuma, reden altijd rond in een grote vrachtwagen met twee gecomputergestuurde auto’s (Wheels en Roadie) en kregen de opdracht van hun oom Zachary (die gehandicapt was) om de strijd aan te gaan met de misdaad. Dan was nogal eigenwijs, dom en arrogant terwijl zijn zusjes veel wijzer waren. Zoals ik hoopte (maar dat hoort gewoon in zulke verhalen) werden Tass en Daisy ook ontvoerd door bandieten en met hun handen op hun rug gebonden achtergelaten in schuilplaatsen waarop Dan hen weer moest redden maar dat ging niet altijd zonder slag of stoot.

James Bond JrBeetlejuice cartoon – skeletons in the closetStar Trek: The Animated SeriesTaz-Mania – The Dog The Turtle StoryJem and the HologramsThe Incredible HulkKuifje in amerikaSouth Park – MargaritavilleTom and Jerry: “Jerry’s Diary”

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!