1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Pokemon

Posted on 16. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Kinderen, Video's

Pokémon is een mediafranchise van het internationale bedrijf Nintendo en werd rond 1995 gecreëerd door Satoshi Tajiri. Oorspronkelijk werd het uitgebracht als een duo Game Boy role playing games die met elkaar verbonden konden worden. Pokémon is sindsdien uitgegroeid tot de op een na meest succesvolle game-franchise ter wereld, na Super Mario.

Het spel is sinds 1999 verkrijgbaar in de Benelux, en is nog steeds zeer populair onder vele lagen van de jeugd.

Sinds het ontstaan van de spelserie zijn er ook mangastrips verschenen, een geanimeerde televisiereeks en een ruilkaartenspel. Ook het Pokémon-winkelcentrum in New York, het zgn. Pokémon Center, en het Pokémon Park in Japan zijn een feit. Ook zijn er verschillende accessoires afgeleid van de televisiereeks, gaande van knuffels tot kledij. Pokémon was in Nederland voor het eerst te zien op Fox Kids. Sinds 1 mei 2008 is Pokémon Seizoen 10 : Diamond & Pearl op Jetix te zien. Vanaf 1 januari 2010 was er geen Pokémon meer op de Nederlandse televisie, het vroegere Jetix is overgenomen door het Disney XD kanaal. Pokémon word sinds rond 25 januari raargenoeg door Disney XD uitgezonden, Disney XD zendt normaal alleen maar Disney programma’s uit. Uit de mond van Disney XD zullen er in maart 2010 nieuwe afleveringen volgen. Namelijk van seizoen 12: “Pokemon Diamond and Pearl Galactic Battles.”

Tags: , , , , , , , , ,

5.164 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

X-MenNijntjeSpider-Woman The Kingpin Strikes AgainCartoon girl fight (popeye)Rescue rangersSouth Park – Butters’ Bottom BitchBugs Bunny knows a Gremlin in a Army field. Remastered video.Robbedoes en Kwabbernoot – De Terugkeer Van CyanideSouth Park – Fatbeard

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!