1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Peter pan and the pirates

Posted on 16. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Kinderen, Old school, Sci-Fi / Fantasy, Video's

Peter Pan & the Pirates is een Amerikaanse animatieserie gebaseerd op JM Barrie’s Peter Pan, die oorspronkelijk werd uitgezonden op Fox vanaf september 1990 tot december 1991. De serie werd terug naar Fox gebracht in de vorm re-run op doordeweekse middagen vanaf augustus 1996 – december 1998. Het zou dan kunnen sporadisch worden gevonden uit 1998 – 2001 in de vroege ochtend uren tussen 4:30 AM and 6:30 AM.

Deze aflevering: Girl in the moon

De tv-show richt zich evenzeer op de piraten als op Peter Pan. Kapitein Haak en de heer Smee traditioneel zijn de enige piraten die krijgen geen aandacht in het verhaal, maar hier zijn de andere bemanningsleden van de Jolly Roger (Robert Mullins, Alf Mason, Gentleman Jim Starkey, Billy Jukes, en Cookson) gegeven onderscheid te maken tussen persoonlijkheden en karakter ontwikkeling. Een echte kracht om rekening mee te, Hook is een krachtige, temperamentvol, beschaafde, intelligente en charmante piraat met een onverzadigbare dorst naar wraak.

Sommige aandacht werd ook besteed aan de Native American karakters (niet meer genoemd Redskins). Zij en hun gewoonten werden vaak verwerkt in de verhaallijn.

Een episode Aanbevolen Wendy’s dochter Jane (die verschijnt aan het einde van het originele stuk Peter Pan en aan het einde van het oorspronkelijke boek van Peter en Wendy). Jane, uit de toekomst, bezoeken de Neverland. Aan het einde van de aflevering, Wendy is een beetje verdrietig omdat ze weet dat dit bezoek van haar dochter houdt in dat een dag zal Wendy de Neverland verlaten en opgroeien.

De on-screen titel werd gegeven als Fox’s Peter Pan & the Pirates op het feit dat dit een onafhankelijke productie met animatie Fox’s divisie, los van de Disney-functie of andere media vorige incarnaties van de Peter Pan pand te benadrukken.

Tim Curry won een Emmy voor zijn vertolking van Hook.

Tags: , , , , , , , , ,

4.338 keer bekeken

1 reactie op “Peter pan and the pirates”

  1. Na de tekenfilm uit 1953 over Peter Pan, die door Walt Disney werd gemaakt, vind ik Peter Pan and the Pirates uit de periode 1990-1991 een geweldige animatieserie! James Barrie had al aangetoond dat zijn schepping een groot succes zou worden want zoals bekend vertegenwoordigd Peter Pan de eeuwige jeugd hoewel er meerdere kinderen zijn in romans, tekenfilms en strips die evenmin verouderen. Toen ik deze tekenfilmserie voor het eerst zag op Fox (maar dan in de 21ste eeuw) kwam daar ook datgene in voor wat eigenlijk ontbrak uit de serie van 1953. Peter Pan was véél moediger, actiever en rechtdoorzee maar soms ook eigenwijs, brutaal, arrogant en zelfs niet vies van diefstal. Wendy Darling was iets moederlijker geworden, fantasierijker, keuriger en vergevingsgezinder naar haar vijanden (waaronder kapitein Haak) maar daarnaast was ze veel ondernemender terwijl haar broers John en Michael nou meer op de voorgrond traden. John was op het ene moment volwassener maar soms weer kinderlijker terwijl Michael liet zien dat hij niet altijd betutteld hoefde te worden en hij werd geleid door voorspellende dromen. De Lost Boys (Curly, Nibs, Tootles, Slightly en de Twins) werden iets moderner afgeschilderd met t-shirts die afgeknipte mouwen hadden, ingekorte broeken en ze droegen hun dierenvellen alleen nog over hun hoofd maar ze hadden nou ieder een eigen persoonlijkheid (zo leken de Twins helemaal niet op elkaar daar de ene veel kleiner was en blank terwijl de grotere bruin was en ze spraken een zin achter elkaar uit). Tiger Lily was doornemender dan haar eigenwijze broer Hard-to-hit terwijl de zeemeerminnen veel jaloerser waren dan voorheen en zij alleen van Peter Pan hielden. Tinker Bell was daarentegen minder jaloers en zette haar toverkracht in om iedereen bij te staan. Jane, de toekomstige nakomeling van de Darlings, geloofde in dit verhaal wél in Neverland waar ze haar familie terugzag als kinderen. Kapitein James Haak was nog steeds wraakzuchtig en meedogenloos naar Peter Pan maar kon ook hoffelijk en beleefd zijn. De piraten (Smee, Mullins, Starkey, Cookson, Mason en Billy Jukes) hadden nou eveneens ieder een eigen persoonlijkheid terwijl de krokodil de vijand was geworden van iedereen, Peter Pan inbegrepen! In tegenstelling tot het oude verhaal ontbraken de ouders van Wendy, John en Michael daar die in deze serie jong moesten blijven en de Sint-Bernardshond Nana ontbrak eveneens.

BravestarrDe Snorkels – Willy’s beste vriendCase closed (Detective Conan)201 – South ParkDommel – HonkballenThe Ren and Stimpy Show- Insomniac Ren deel 2Beavis and Butthead Do AmericaFelix de kat – The Goose that Laid the Golden Egg (1936)Rooie oortjes 14

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!