1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Nijntje

Posted on 06. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Bizar, Cel, Kinderen, Video's

Nijntje (Utrecht, 21 juni 1955) is een serie kinderprentenboeken met in de hoofdrol het gelijknamige konijntje Nijntje Pluis. De boeken zijn geschreven en getekend door Dick Bruna.

In 1955 kwam er voor het eerst een Nijntjeboek uit, naar het verhaal dat Dick Bruna zijn één jaar oude zoontje vertelde over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen van Egmond aan Zee hadden gezien.

Nijntje wordt op een zeer basale manier getekend, met maar enkele lijnen en een of twee basiskleuren. Het doet denken aan de klare lijn, de tekenstijl die door Hergé werd geïntroduceerd. Een Nijntjeboek bevat vierentwintig pagina’s, met op elke rechterpagina een tekening en op elke linkerpagina vier regels vers. De boeken worden in een klein formaat gedrukt, omdat Dick Bruna het belangrijk vindt dat zijn publiek het gevoel heeft dat de werkjes voor hen gemaakt zijn en niet voor hun ouders.

De verhaaltjes van Nijntje zijn in onnoemelijk veel talen vertaald. In bijna alle talen is haar naam Miffy. Bruna controleert de vertalingen streng – als een boekje wordt vertaald in een taal die hij niet kent, dan vraagt hij iemand anders om de tekst terug te vertalen, zodat hij het resultaat kan controleren.

Inmiddels is er over Nijntje ook een televisieprogramma. voor kleine kinderen is nijntje vaak een ‘idool’.

Tags: , , , , ,

3.668 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Kwik en FlupkeGarfield cartoonsCartoon gags #3What’s Opera Doc (1957)Scooby Doo and the Cyber ChaseHal the Misinterpretive Porn StarDragon Ball ZA Charlie Brown ChristmasBugsy and Mugsy

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!