1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Merrie Melodies Bugs bunny: “Baseball Bugs”

Posted on 09. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Andere, Cel, Humor, Video's

Baseball Bugs is een Warner Brothers Looney Tunes cartoon korte theatrale uitgebracht op 2 februari de 1946 starring Bugs Bunny. Het had een soortgelijk thema aan MGM uit 1944 Batty Baseball, die werd geregisseerd door de voormalig directeur van WB cartoon Tex Avery.

Baseball Bugs werd geregisseerd door Friz Freleng en geschreven door Michael Maltese. Voice karakteriseringen werden uitgevoerd door Mel Blanc, met extra optredens van Bea niet op de aftiteling Benaderet als Lady Liberty en de gillende honkbal en Tedd Pierce als het stadion omroeper en een aantal van de Gas-House gorilla’s.

De cartoon is de titel van een dubbele woordspeling. “Bugs” was toen een gemeenschappelijke bijnaam voor iemand die werd beschouwd als gek, onregelmatig, of fanatiek. Naast haar bijvoeglijk naamwoord vorm wordt de indirecte inspiratie voor de naam van de Bunny’s, was het zelfstandig naamwoord vorm soms toegepast op de sport fans.

Clips uit Baseball Bugs werden later gebruikt in de 1951 Bugs Bunny cartoon Zijn Hare-Raising Tale.

Tags: , , , , , , , , ,

2.562 keer bekeken

1 reactie op “Merrie Melodies Bugs bunny: “Baseball Bugs””

  1. Dit sluwe en eigenwijze konijn met zijn beroemde vraag: “What’s up doc?”, moest allerlei potentiĆ«le tegenstanders bestrijden zoals Daffy Duck, Elmer Fudd, Yosemite Sam, Porki Pig, Marvin the Martian, Wile E. Coyote, Tazmanian Devil, Cecil Turtle, Witch Hazel, Gossamer, Beaky Buzzard en een aantal honden of konijnen die soms zijn rivalen waren. Hoewel Bugs Bunny meestal gedwongen werd om zijn tegenstanders te verslaan won hij bijna altijd en een paar keer ook niet. In de episode “Baseball Bugs” moest hij zelfs in zijn eentje de brute honkbalspelers weerstaan als werper en als slagman.

De LeeuwenkoningSuperfly Thongzai 2 – The Legend of El Condom!200 – South ParkHappy Tree FriendsThe Ren and Stimpy Show- insomniac Ren deel 1Hanna Barbera’s World of Super AdventureMighty OrbotsFamily GuyKabouter Wesley – extra neushoorn

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!