1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Marsupilami

Posted on 29. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Humor, Kinderen, Video's

De Marsupilami (Marsupilamus Fantasii of Marsupilami franquini) is een fictief dier uit de gelijknamige strips van André Franquin.

De marsupilami verscheen voor het eerst in 1953 in de reeks Robbedoes en Kwabbernoot. Deze twee helden vonden het dier in Palombië (Zuid-Amerika) en brachten het mee naar Europa. Toen Franquin met Robbedoes en Kwabbernoot stopte, werd de Marsupilami uit de reeks geschrapt. Franquin wou het dier namelijk zelf nog gebruiken. In 1987 verscheen uiteindelijk het eerste album van de marsupilamireeks. Daarin staat een marsupilamigezin centraal: een koppel met drie kindjes.

De marsupilami is een gele zoolganger met zwarte vlekken, een goede meter groot en voorzien van een zeer behendige staart van om en nabij de acht meter. Vrouwtjes (marsupilamia) hebben een iets kortere staart en lopen op hun tenen. De marsupilami is heel handig met zijn staart en gebruikt hem dan ook overal voor, om een vijand mee uit te schakelen, om zichzelf voort te bewegen enzovoorts. Het dier kan uitstekend zwemmen. Het leeft van fruit en de geduchte piranha’s. Het is een eierleggend zoogdier, en zijn peervormige eitjes komen terecht in een zeer ingenieus gevlochten nest vol veren.

De naam is gedeeltelijk afgeleid van Marsupialia of in normaal Nederlands: buideldieren, al is het dier zelf geen buideldier. De naam is aan de andere kant ook gebaseerd op de Pilou Pilou uit Popeye. Ook het Franse ami (vriend) zit in de naam verwerkt.

Tags: , , , , , ,

2.779 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Men In Black: The SeriesGuust Flater Cartoon gagCagleQuick et FlupkeThe Gay KnightJames Bond JrTom and Jerry – The Lonesome MouseLogorama – [Oscars 2010]Michael The Terrible Boyfriend: “A Slice of the Action”

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!