1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Lucky luke in daisy town (NL)

Posted on 12. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Old school, Video's

Lucky Luke is een strip, getekend door de Belg Maurice De Bevere onder het pseudoniem Morris. Twee jaar na diens overlijden in 2001 hervatte Hervé Darmenton het tekenwerk.

De verhalen spelen zich af in het Wilde Westen van de Verenigde Staten in de negentiende eeuw. De scenario’s werden onder andere geschreven door René Goscinny. Lucky Luke laat zich door kinderen lezen als een humoristische strip. Voor volwassenen is de parodiërende dubbele bodem te herkennen over verhalen en personen uit de geschiedenis van het Wilde Westen.

Lucky luke in daisy town is een bioscoop fim geweest.

Tags: , , , , , , ,

3.281 keer bekeken

1 reactie op “Lucky luke in daisy town (NL)”

  1. Howel het eigenlijk leuk was als strip was Lucky Luke als tekenfilmfiguur minder geslaagd. Hij was altijd eenzaam (alleen het paard Jolly Jumper was zijn echte vriend), bleek een fanatieke roker, niet bepaald gek op vrouwen en hij joeg altijd op boeven waaronder de gebroeders Dalton. De historische Daltons: Bob, Grat, Bill en Emmett Dalton, die écht hadden bestaan waren veel komischer (omdat ze een identieke vierling leken terwijl ze verschillende afmetingen hadden) en hun einde in Coffeyville rond 1892 was anders dan in de werkelijkheid. Hun neven Joe, William, Jack en Averell Dalton, kregen hetzelfde uiterlijk maar alleen Joe en Averell hadden verschillende karakters ook al waren ze allemaal oerdom. Rataplan, de hond die als waakhond fungeerde in de gevangenis, was nog veel onnozeler waardoor al deze figuren Lucky Luke meer inhoud gaven.

Star Trek: The Animated SeriesBleachDisney cartoon: Lambert the Sheepish LionJustice League UnlimitedA Charlie Brown ChristmasHappy Tree FriendsAnimaniacs Star Trek parody: Star TruckReBootThe Gay Knight

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!