1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Looney Tunes: Road Runner en Wile E. Coyote “To Beep or Not to Beep”

Posted on 09. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Old school, Video's

Road Runner en Wile E. Coyote zijn twee tekenfilmfiguren uit de Looney Tunes/Merrie Melodiestekenfilms van de Warner Bros. Studios, die in veel filmpjes een vast duo vormen. Beide werden in 1948 bedacht door Chuck Jones. Beide maakten hun debuut in het filmpje Fast and Furry-ous.

Deze aflevering: Looney Tunes: Road Runner en Wile E. Coyote “To Beep or Not to Beep”


Road Runner

Road Runner is gebaseerd op de renkoekoek. Hij heeft blauwe veren en staat bekend om zijn enorme snelheid.

In de filmpjes praat Road Runner niet, maar laat wel altijd miep-miep horen als hij op volle snelheid voorbij raast. De miep-miep-uitspraak (in het Engels beep-beep) is ingesproken door Paul Julian, een werknemer van Warner Brothers die dit geluid zelf maakte als hij haast had en wilde dat mensen uit de weg gingen. De eerste serie tekenfilms werden geregisseerd door Chuck Jones.

Er zijn in Nederland ook stripverhalen verschenen van Road Runner. Hij kon hierin wél praten en wel op rijm. Hij werd altijd vergezeld door zijn drie kleine neefjes.


Wile E. Coyote

Wile E. Coyote (afkomstig van Wily Coyote[bron?]) is een bruine antropomorfe coyote, die in alle filmpjes waarin hij met Road Runner te zien is probeert Road Runner te vangen. Waar de E. in zijn naam voor staat is niet bekend. Jones baseerde het personage op Mark Twains Roughing It.

Wile E. Coyote staat bekend om zijn sluwheid en het smeden van vele plannen, die meestal door stommiteiten of gebrekkige apparatuur mislukken.

Wile E. Coyote is in tegenstelling tot Road Runner ook te zien in filmpjes anders dan die met hij en Road Runner in de hoofdrol. Zo maakte hij vijfmaal zijn opwachting in een Bugs Bunny-filmpje, beginnend met Operation: rabbit uit 1949. In dit filmpje werd hij voor het eerst bij naam genoemd. Het was ook de eerste tekenfilm waarin de coyote sprak. Zijn stem werd (net als die van Bugs Bunny) ingesproken door Mel Blanc.

In Looney Tunes-strips gepubliceerd in Nederland staat Wile E. Coyote ook bekend als Karel de Coyote.

Tags: , , , , , , , ,

3.387 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Bugsy and MugsyJustice League UnlimitedMighty MaxGuust Flater Gag – Roger BrunelGargoylesTom and Jerry – The Lonesome MouseRatjetoe (The Rugrats) – The Turkey Who Came To DinnerBattle of the PlanetsHagar de verschrikkelijke – De ontsnapping deel 2 [NL]

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!