1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Kwik en Flupke

Posted on 12. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Kinderen, Old school, Video's

De guitenstreken van Kwik en Flupke (origineel: Quick et Flupke gamins de Bruxelles, vertaald: “Quick en Flupke de Brusselse Kwajongens“) is een stripreeks getekend door de Belgische tekenaar Hergé. Hoofdpersonages in de strip zijn twee stereotype straatjongens, Kwik en Flupke, die voornamelijk “kwajongensstreken” uithalen in verschillende korte verhalen. Na de avonturen van Kuifje vormt deze strip de langst lopende reeks die Hergé ooit getekend heeft. De strip speelt zich af in het Brussel van voor de Tweede Wereldoorlog, in de Marollen. De steile straatjes van deze buurt komen vaak voor in de strip als decor van onder meer zeepkistwedstrijden.

Tags: , , , , , ,

3.426 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

TaleSpinThe Incredible HulkGarfield Koffie CartoonInspector Gadget – Gadget Meets the ClanZaza cartoon gagsSonic The Hedgehog – SatAM – Warp SonicHagar de verschrikkelijke – De ontsnapping deel 1 [NL]Wonder WomanSpirited Away

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!