1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

King of the Hill

Posted on 31. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Old school, Video's

King of the Hill is een Emmy-winnende Amerikaanse animatieserie, bedacht door Mike Judge en Greg Daniels. De serie wordt sinds 1997 uitgezonden door de Fox Broadcasting Company.

deze aflevering: Wings of the Dope

Judge en Daniels bedachten de serie na het succes van Judge’s eerdere Beavis and Butt-head op MTV. De serie was vanaf het begin een succes. Op 31 oktober 2008 kondigde FOX aan dat ze de stekker uit de reeks trekken: de laatste afleveringen komen in het televisieseizoen 20092010 op het scherm.

Personages

Hank Hill
de vader van de Hill-familie, en de hoofdpersoon uit de serie. Hij is een verkoper van “propaan en aan propaan gerelateerde accessoires”. Hij is sterk geobsedeerd door zijn tuin, Buck Strickland, propaan en de Dallas Cowboys. Hij heeft een goede relatie met zijn vrouw, Peggy. Hij raakt snel gefrustreerd en verward door de moderne trends waar zijn vrienden zich mee bezighouden. Ook wil hij vaak zijn mannelijkheid bewijzen.
Peggy Hill
Hanks vrouw. Ze is een lerares Spaans, die bijklust als freelance columnist en makelaar. Ze is doorgaans ruimdenkend, maar kan ook arrogant en naïef zijn. Ze ziet zichzelf als erg slim en fysiek aantrekkelijk.
Bobby Hill
de gezette 13-jarige zoon van Hank en Peggy. Hij wil een beroemde komiek worden als hij ouder is. Hij heeft niet de atletische kanten van zijn vader en haat de meeste sporten, behalve worstelen, honkbal en wielrennen.
Cotton Hill
Hank’s vader. Hij is een misogynist en een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog. Als gevolg van een ongeluk tijdens de oorlog mist hij de helft van zijn benen, en is daardoor erg kort. Hij stierf in aflevering 218.
Tilly Hill
Hanks moeder, die inmiddels gescheiden is van Cotton.
Luanne Platter Kleinschmidt
Peggy’s nichtje. Ze is een studente aan de schoonheidsacademie. Ze is goed in het oplossen van puzzels.
Dale Gribble
de kettingrokende buurman van de Hills. Hij is een insectenverdelger die om de haverklap met (bizarre) complottheorieën komt aanzetten.
Joseph Gribble
Dale’s 13-jaar oude zoon, en een goede vriend van Bobby. Joseph is in werkelijkheid de zoon van een indiaan genaamd John Redcorn, maar Dale is zich hier niet van bewust.
Boomhauser
een slanke jong uitziende vrouwenversierder die voortdurend dingen fluistert zodat de kijker niet kan horen wat hij zegt, terwijl de andere personages in zijn omgeving hem perfect begrijpen.
Officer Brown
een lokale politieagent die vaak door de hoofdpersonages wordt opgeroepen.
William “Bill” Fontaine De la Tour Dauterive
de depressieve en met overgewicht kampende buurman van de Hills. Hij is geobsedeerd door zijn ex-vrouw. Een running gag in de serie zijn z’n suïcidale neigingen.

Tags: , , , , , , , , ,

2.598 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Thuh GreenfieldsJoe Cartoon: Froggy FunwheelPinguin animatieNaruto ShippudenTransformers Episode 2The simpsons – Postcards from the WedgeRen and Stimpy – The Big Baby ScamSuper Fly 2TaleSpin

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!