1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Jem and the Holograms

Posted on 01. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Bizar, Cel, Drama, Kinderen, Old school, Video's

Jem and the Holograms (ook kortweg Jem genoemd) was een Amerikaanse animatieserie waarvan tussen 1985 en 1988 drie seizoenen met in totaal 65 afleveringen zijn uitgezonden.

De serie gaat over Jerrica Benton die een muzieklabel heeft en haar alter ego Jem en haar band The Hollograms. De serie ontstond uit een samenwerking tussen Hasbro, Marvel Comics, en Sunbow Productions. Christy Marx was de bedenker van de serie en tekeningen werden gemaakt door het Japanse Toei Doga.

De rivalen van de Hollograms waren de Misfits en in het laatste seizoen ook de Stingers.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

3.395 keer bekeken

1 reactie op “Jem and the Holograms”

  1. Jem and the Holograms vond ik vroeger wel mooi om te zien al had ik niet erg veel hoogte van de desbetreffende figuren. Jerrica Benton kreeg na de dood van haar vader de holografische computer Synergy in handen die in staat was om Jerrica en haar vriendinnen te transformeren in Jem and the Holograms. Dat Jerrica’s vriend Rio Pacheco het geheime dubbelleven van zijn vriendin niet kende vond ik erg vreemd. De rivaliserende Misfits (die werden gesteund door de slechte Eric Raymond) waren echte feeksen die alleen maar op eigenbelang uit waren al probeerde de leidster, de verwende en driftige Pizzazz, altijd Rio te verleiden en was Stormer iets minder boosaardig maar kwam ze altijd weer onder invloed van de overige Misfits. Toch maakte ook Jem fouten door bijvoorbeeld de weesmeisjes, die in haar huis Starlight House woonden, te verwaarlozen en moest één van hen, een bruin meisje, een (eveneens bruine) verwaande jongen op zijn nummer zetten die zelf werd verwaarloosd door zijn eigen moeder en ze leerde hem zelfs zwemmen.

Dommel – HonkballenDinosaucersThe Ren and Stimpy Show- Insomniac Ren deel 2Kabouter Wesley – 100 miljoen miljardTom and Jerry – Snowbody loves me (Episode 132)Looney Tunes: Road Runner en Wile E. Coyote “To Beep or Not to Beep”Astro BoyWhat’s Opera Doc (1957)Salad Fingers – Friends

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!