1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Inspector Gadget – Gadget Meets the Clan

Posted on 19. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Humor, Kinderen, Video's

Inspector Gadget is een Amerikaanse animatieserie over de gelijknamige onhandige detective. Inspector Gadget is een cyborg met verscheidene “gadgets” zijn in zijn lichaam verwerkt. Zijn belangrijkste vijand is Dr. Claw, de leider van de misdaadorganisatie MAD (een acroniem voor Mean And Dirty).

De originele serie liep van 1983 tot 1986, en was de eerste tekenfilmserie van DIC Entertainment, die gelijktijdig aan meerdere zenders is verkocht. De serie kende meerdere spin-offs, waaronder enkele animatieseries, een videogame en twee live-action films.

Alle van Dr Claw’s M.A.D. agenten zijn uiteindelijk gevangen genomen door Inspector Gadget. In zijn wanhoop wendt hij zich naar de Grote Grote Godfather een beruchte maffiabaas. Nu gadget is gemarkeerd voor de dood en het is aan Chief Quimby, Penny en Brain om hem te redden.

Tags: , , , , , , ,

3.056 keer bekeken

1 reactie op “Inspector Gadget – Gadget Meets the Clan”

  1. Inspector Gadget was een leuke tekenfilmserie in de jaren ’80 en veel mooier dan de latere versie. Elke keer werd Gadget, als hij bezig was met het dagelijkse leven, door zijn baas Chief Quimby opgezocht die hem opdracht gaf om de plannen van Dr. Claw (de mysterieuze leider van de misdadigersbende MAD) te dwarsbomen al werd alleen nooit vermeld hoe Quimby achter de plannen van MAD wist te komen. Elke keer opnieuw werd Quimby het slachtoffer van zijn eigen zelfvernietigingsbriefjes en pas op het einde van het verhaal dook hij weer op om de agenten van MAD te arresteren. Gadget (een cyborg) ging dan op zoek naar de vijand maar hij werd altijd door zijn superintelligente nichtje Penny en haar hond Brain gevolgd die hem in het geheim bijstonden. Hun hulp pakte niet altijd goed uit want vooral Brain (die zich meestal vermomde en met een ontvanger met Penny communiseerde in gebarentaal) werd altijd door zijn baas achtervolgd die Brain meestal aanzag voor een MAD-agent. Dit kwam omdat Gadget het verschil tussen vriend en vijand totaal niet zag want hij was ontzettend dom, onhandig en goedgelovig. Zijn gadgets (uitvindingen) waren meestal meer in zijn nadeel dan voordeel daar ze niet altijd goed werkten in zijn cyborg-lichaam. Zo werden de MAD-agenten bovendien altijd het slachtoffer van hun eigen valstrikken of explosieven die nooit iemand konden doden (net zomin als in Tom & Jerry, Bugs Bunny, Daffy Duck, Roadrunner, de Perils of Penelope Pitstop enz.) en zat Gadget nooit echt achter Dr. Claw aan die zich altijd kwaad maakte dat Gadget hem (vaak onbedoeld) te slim af was en Dr. Claw richtte zijn woede dan meestal op zijn huisdier, de sluwe Mad Cat. Penny was lichamelijk minder goed bedeeld en zij viel vaak in handen van MAD maar wist door middel van haar computerboek en laserhorloge of met hulp van Brain te ontsnappen. De latere steun die Gadget kreeg van Corporal Capeman haalde evenmin iets uit daar deze net zo dom en onhandig was als zijn baas. Dr. Claw (van wie alleen zijn metalen gehandschoende armen te zien waren) ontsnapte altijd aan Gadget en herhaalde dat hij de inspecteur ooit wel te pakken zou nemen. Aan het einde van het verhaal werden allerlei sociale levenslessen gegeven, net zoals bij He-Man, She-Ra, Bravestarr en the Ghostbusters.

Kwik en FlupkeDefenders of the EartQuick et FlupkeDariaDestino DALI & Walt DisneyWhat’s Opera Doc (1957)Darkwing Duck – NegaduckJohnny Bravo – Meets Adam WestThe Simpsons – Chief of Hearts

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!