1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

He-Man and the Masters of the Universe – The Defection

Posted on 15. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Sci-Fi / Fantasy, Video's

He-Man and the Masters of the Universe is een Amerikaanse animatieserie geproduceerd door Filmation op basis van succesvolle speelgoed van Mattel lijn Masters of the Universe (de speelgoed lijn daadwerkelijk langer duurde dan de tv-serie zelf). De show, vaak aangeduid als gewoon He-Man, was een van de meest populaire toont geanimeerde kinderen van de jaren 1980 en heeft hij een zware volgende aan deze dag.

Het maakte haar tv-debuut in 1983 en liep tot 1985, bestaande uit twee seizoenen van 65 afleveringen per stuk. Herhalingen bleef lucht in syndication tot 1988, op welk moment USA Network kocht de rechten op de serie. Verenigde Staten uitgezonden He-Man tot september 1990.

Tags: , , , , , , , , , ,

2.933 keer bekeken

1 reactie op “He-Man and the Masters of the Universe – The Defection”

  1. He-Man was een fantastische animatieserie die ik in de jaren ’80 uitvoerig bekeek en vooral de filosofische lessen op het einde waren zeer interessant. Het was altijd machtig om te zien hoe prins Adam van de planeet Eternia, die men beschouwde als een zwakkeling, zichzelf met zijn toverzwaard (die hij van de Sorceress van Castle Grayskull verkreeg) veranderde in He-Man en de laffe groene tijger Cringer in de moedige gepanserde Battle Cat. Orko, de hoftovenaar, was heel grappig om te zien al ging mijn belangstelling niet altijd uit naar de helden maar meer naar superschurken zoals Skeletor, de leider van de kwaaddoenders met zijn schedelgezicht, Trap-Jaw, de wapenexpert met zijn wapenarm en metalen haaiengebit, Beast-Man, de rode gorillaman, Mer-Man, de vismutant, Tri-Klops, de drieogige krijger en Evil-Lyn, de kwaadaardige tovenares. Altijd wisten He-Man en de Masters of the Universe de schurken te weerstaan al werden later ook de tweelingszuster van He-Man, She-Ra, ten tonele gevoerd en Skeletors vroegere mentor, de kwaadaardige Hordak.

Garfield gagsTweety – The last hungry catStoneflies ISouth Park – The CoonSonic The Hedgehog – SatAM – Warp SonicSouth Park – FishsticksTransformers Episode 5 (Roll For It)South Park – Dances with SmurfsHello Kitty

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!