1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Guust Flater Gag

Posted on 26. Mar, 2010 by in Humor, Muziek, Strips

Guust Flater (Frans: Gaston Lagaffe) is een stripfiguur en een stripreeks rond deze figuur die werd bedacht en getekend door André Franquin. De strip bestaat sinds 28 februari .

Ruud pater: Deze parodie komt van Carrere en Arleston, gemaakt voor Parodies 3 – 10 jaar later

De strip speelt zich af op de redactie van het stripblad Robbedoes (originele Franse naam: Spirou), en Guust werkt daar als postsorteerder. Zijn werk neemt hij niet al te serieus: een groot deel van de dag slaapt hij en als hij toch wakker is, zet hij de boel op stelten met allerlei bizarre experimenten. Vaak leiden die tot een complete chaos: de redactie loopt onder water of een van zijn volstrekt onbetrouwbare uitvindingen explodeert. Guusts reactie hierop is doorgaans een laconiek: “Nou moe?” (originele uitroep in het Frans M’enfin)

Guusts baas (Kwabbernoot, later vervangen door Pruimpit) heeft heel wat met hem te stellen en probeert hem op alle mogelijke manieren aan het werk te krijgen. Ongewild weet Guust de contractbesprekingen tussen zijn bazen en Meneer Demesmaeker altijd te verstoren. Ook agent Vondelaar wordt vaak het slachtoffer van Guusts praktijken.

Enkele kenmerkende bezittingen van Guust zijn zijn krakkemikkige auto (een Fiat 509) die van ellende aan elkaar hangt en de Flaterfoon, een zelfgemaakt muziekinstrument dat verwoestende klanken voortbrengt. Uiteraard weet Kwabbernoot daar alles van; keer op keer heeft hij geprobeerd om van dat onding af te komen maar het mocht niet baten.

Tags: , , , , , ,

15.646 keer bekeken

1 reactie op “Guust Flater Gag”

  1. Naar de tekenfilms van Guust Flater keek ik nooit al bezit ik wel een aantal ingebonden boeken over deze goedaardige doch luie kantoormedewerker die zich ook bezighoudt met bizarre experimenten en een vervuilende en krakkemikkige auto (een fiat 509) bezit. Flater is vaak een ware plaag voor zijn bazen Kwabbernoot, Pruimpit en Van Gestel die zich ergeren aan zijn luiheid en het verwoestende instrument de Flaterfoon, voor de industrieel Demesmaeker wiens contacten hij onbedoeld vernield, voor de fanatieke agent Vogelaar daar Guust parkeermeters saboteert en voor zijn collega Krasser die vaak zijn tekeningen overgoten ziet worden met Oostindische inkt door toedoen van Guust. Alleen juffrouw Jannie lijkt hem wel te mogen en Guust houdt veel van dieren waaronder een kat, een meeuw, een muis en een schildpad. Met zijn spoor van ellende doet Guust me soms denken aan Tom Tiger, eveneens een katoorbediende, die zijn bazen Sir Witson en Harry Humbug net zo goed knettergek maakt al is deze net zo erg als Paling & Ko daar ze door dezelfde tekenaar zijn geschapen!

De LeeuwenkoningCartoon girl fight (popeye)De Snorkels – Willy’s beste vriendFelix the CatAmerican dad! – Return of the blingZaza cartoon gagsTom and Jerry – Puss Gets the Boot (Episode 1)Kabouter Wesley en Jos het debiele ei – Op bezoek bij Erika van TielenFinal Fantasy VII Advent Children

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!