1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Gargoyles

Posted on 23. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Horror, Old school, Sci-Fi / Fantasy, Video's

Gargoyles is een Amerikaanse animatieserie, bedacht door Greg Weisman. De serie werd geproduceerd door Greg Weisman en Frank Paur voor The Walt Disney Company, en werd oorspronkelijk uitgezonden van oktober 1994 tot februari 1997. De serie telt 78 afleveringen.

Het idee voor de serie begon als een komische serie gelijk aan de gummiberen, maar dan met een verhaal dat zich zou gaan afspelen in de moderne tijd. Dit idee werd verworpen. Disneyproducer Tad Stones kwam toen met het idee om aan dit concept een waterspuwer toe te voegen als tragisch hoofdpersonage. Rondom dit personage werd het hele idee voor de serie herschreven naar een serieuzere en meer op actie gerichte serie.

Bij de originele uitgave betekende Gargoyles een keerpunt voor de Disney-televisieseries. Het was de eerste serie gemaakt voor een oudere doelgroep dan de series die Disney tot dusver geproduceerd had. De serie bevatte complexe verhaallijnen die meerdere afleveringen besloegen, en grote karakterontwikkelingen. De serie vertoond vooral sterke invloeden van Schotse geschiedenis en Shakespeare’s Macbeth en A Midsummer Night’s Dream.

Onder de stemacteurs bevonden zich enkele alumni van de Star Trek-franchise, waaronder Marina Sirtis en Jonathan Frakes.

Tags: , , , , , , ,

2.248 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Spiral ZoneSuper Fly 2Invader ZimSpartacus: Blood and SandSouth Park – Butters’ Bottom BitchKabouter Wesley – OEIOEI Ik Heb Precies Mijn Hoed VergetenHey Arnold!Daffy duck – Yankee Doodle DaffyCaptain Planet

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!