1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

FLCL

Posted on 24. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Sci-Fi / Fantasy, Video's

FLCL (フリ クリ, Furi Kuri?, Bekend in Noord-Amerika als Fooly Cooly) is een originele video animatie serie geschreven door Yoji Enokido, geregisseerd door Kazuya Tsurumaki en geproduceerd door de FLCL Productie comite, dat Gainax, Production IG en Starchild Records opgenomen.

FLCL volgt Naota Nandaba, een twaalf-jarige jongen woont in het fictieve Japanse voorstad van Mabase, en zijn interacties met Haruko Haruhara, die aankomt in de rustige buitenwijk, getekend door de industriële stad huizen en de Medische Mechanica gebouw.

De Engels aanpassing van de serie werd voor het eerst een vergunning van Synch-Point en Geneon Entertainment, die de dvd’s en soundtrack vrijgegeven respectievelijk, maar is out of print voor enige tijd. In januari 2010 echter Funimation Entertainment aangekondigd dat ze opnieuw zou worden-het vrijgeven van de serie op DVD en Blu-ray. Daarnaast is de serie uitgezonden op televisie in Amerika op Adult Swim een paar keer, en wordt momenteel opnieuw -uitgezonden.

Tags: , , , , , , , , , ,

2.081 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

South Park – Dead CelebritiesKabouter Wesley – bijles: Door de deurAlfred Jodocus KwakTiny ToonJoe Cartoon: Froggy FunwheelDe LeeuwenkoningThe Pink PantherMen In Black: The SeriesWoody Woodpecker

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!