1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Felix the Cat

Posted on 09. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Bizar, Cel, Humor, Old school, Video's

Felix de Kat (Felix the Cat) is een Amerikaanse tekenfilmserie die in 1919 debuteerde. Tijdens de jaren ’20 was Felix the Cat internationaal de beroemdste en populairste animatiefiguur.

Felix’s bekendste scènes waren die waarin hij al ijsberend nadacht en heen en weer wandelde. In 1922 kreeg Felix zijn eigen stripreeks. Toen de stomme film in 1928 plaats maakte voor de geluidsfilm verloor Felix aan populariteit. Men probeerde het personage in 1936 en in 1953 nieuw leven in te blazen. Felix the Cat was het eerste tekenfilmfiguurtje waarond tijdens de jaren ‘50 een televisieserie werd gemaakt.

Er is nog steeds een debat aan de gang over wie de bedenker van Felix the Cat is. Zowel Pat Sullivan als Otto Messmer verklaarden dat ze het personage bedacht hadden. Felix is qua karakter geïnspireerd op Charlie Chaplin.

Tags: , , , , , , , , , ,

2.185 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Kabouter Wesley – extra neushoornHello Kitty’s Furry Tale Theater: CatulaZaza cartoon gagsCalimeroHe-Man and the Masters of the Universe – The DefectionSuperfly – FruitflySouth Park – The F WordDigimonMarbles cartoons

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!