1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Felix de kat – The Goose that Laid the Golden Egg (1936)

Posted on 11. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Humor, Kinderen, Old school, Video's

Felix de Kat is een cartoon die erg populair was in de jaren twintig. Later zijn er ook tekenfilms van Felix uitgebracht.

Felix de Kat werd bedacht in 1922. Door wie Felix bedacht is, is al die tijd een onopgelost mysterie gebleven. Zowel Pat Sullivan als zijn werknemer Otto Messmer claimden Felix verzonnen te hebben. Na de dood van Sullivan maakte Messmer bekend dat Felix de Kat gebaseerd was op Charlie Chaplin.

de Gans die gouden eieren legt, is gans-opgeruwde door kapitein Kidd. Felix redt hem uit piratenschip Kidd’s. (Cartoon is in het publieke domein, en is beschikbaar op de Internet Archive.)

Tags: , , , , ,

2.043 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Marbles cartoonsFelix de kat – The Goose that Laid the Golden Egg (1936)Superman cartoonFLCLSouth Park – MargaritavilleTom and Jerry – Snowbody loves me (Episode 132)The men from up stairsTransformers Episode 4 (Transport To Oblivion)Scooby Doo and the Cyber Chase

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!