1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Felix de kat – The Goose that Laid the Golden Egg (1936)

Posted on 11. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Humor, Kinderen, Old school, Video's

Felix de Kat is een cartoon die erg populair was in de jaren twintig. Later zijn er ook tekenfilms van Felix uitgebracht.

Felix de Kat werd bedacht in 1922. Door wie Felix bedacht is, is al die tijd een onopgelost mysterie gebleven. Zowel Pat Sullivan als zijn werknemer Otto Messmer claimden Felix verzonnen te hebben. Na de dood van Sullivan maakte Messmer bekend dat Felix de Kat gebaseerd was op Charlie Chaplin.

de Gans die gouden eieren legt, is gans-opgeruwde door kapitein Kidd. Felix redt hem uit piratenschip Kidd’s. (Cartoon is in het publieke domein, en is beschikbaar op de Internet Archive.)

Tags: , , , , ,

1.979 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

DougCaptain planet – Greenhouse planetGundam 00AngstHappy Tree Friends – Train KringleFunny Cartoon!Wonder WomanStar Trek: The Animated SeriesHagar de verschrikkelijke – De ontsnapping deel 1 [NL]

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!