1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Dungeons & Dragons

Posted on 23. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Sci-Fi / Fantasy, Video's

Dungeons & Dragons is een Amerikaanse tekenfilmserie uit 1983, gebaseerd op het populaire gelijknamige rollenspel. In de tekenfilm komt een groepje tieners tijdens een ritje door het Spookhuis in de wereld van het spel terecht.

Ze worden onder de hoede genomen door een kleine tovenaar genaamd Dungeon Master (in Dungeons & Dragons is de Dungeon Master of Kerkermeester de spelleider die het spel in goede banen leidt), die hun magische wapens geeft waarmee ze zich kunnen verdedigen tegen het kwaad, vaak in de vorm van de duivelse tovenaar Venger.

De serie is in 1988 in Nederland door de AVRO uitgezonden met Nederlandse nasynchronisatie onder de titel “Magiers & Monsters” en telt in totaal 27 afleveringen, verdeeld over drie seizoenen. Om onduidelijke reden is een van de afleveringen, “Cave of the fairie dragons”, hier toen niet uitgezonden. Fox Kids heeft enkele jaren geleden de serie in de originele vorm uitgezonden inclusief deze aflevering.

Er waren meer afleveringen gepland dan de gemaakte 27. Om financiƫle redenen is het echter hierbij gebleven en het groepje komt dus ook niet thuis aan het einde van de reeks. Evenals dat er nooit in de serie een echte introductieaflevering is geweest. Over hoe de tieners in de magische wereld terecht zijn gekomen is alleen te zien in het introfilmpje aan het begin van elke aflevering.

Tags: , , , , , , , ,

2.193 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Angry Beavers (De Boze bevers)Tweety in canary row (NL)Cartoon gags #2Mighty OrbotsYou Have 0 Friends – South ParkEd, Edd n’ EddyKirby (vertaalde versie)South Park – Whales WhoresHanna Barbera’s World of Super Adventure

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!