1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ducktales – Alle Eendjes Vliegen [NL]

Posted on 14. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Humor, Kinderen, Old school, Video's

DuckTales is een Amerikaanse animatieserie uit de late jaren 80, gemaakt door Disney. De serie is gebaseerd op de Donald Duckstripverhalen, en dan met name die over Dagobert Duck. De serie telt 100 afleveringen, verdeeld over 2 seizoenen. Verder is er in 1990 een film gemaakt van de serie getiteld DuckTales – Het geheim van de toverlamp.

De serie werd in Nederland uitgezonden door de NCRV. Tussen 1989 en 1997 zijn er verder nog 51 albums uitgebracht gebaseerd op de tekenfilmserie. In 2008 kwam een aantal afleveringen op dvd uit.

Deze aflevering: Ducktales – Alle Eendjes Vliegen

Tags: , , , , , , , ,

4.630 keer bekeken

1 reactie op “Ducktales – Alle Eendjes Vliegen [NL]”

  1. Ik keek in de jaren ’80 graag naar Ducktales waarin de meeste figuren voorkwamen die Carl Barks had geschapen in Duckstad. Donald Duck kwam maar een paar keer opdagen daar hij nou als échte matroos op een oorlogschip werkte. Figuren als Dagobert Duck, Kwik, Kwak en Kwek Duck, Willie Wortel, Lampje, Guus Geluk (die maar één keer verscheen), de Zware Jongens, Govert Goudglans en Zwarte Magica hadden voorheen niet of nauwelijks in een tekenfilm meegespeeld en nieuwkomers als Turbo Mc Kwek, Dorus, Lizzy, mevrouw Baktaart en von Stoetenwolf moesten de serie leuk maken. Het evolutieproces omtrent deze figuren bleef aanwezig in elke tekenfilm want ze leken niet allemaal op de stripfiguren die ze voorheen waren.

Mickey Mouse Cartoon — Steamboat Willie (Nov. 18, 1928)Looney Tunes: Road Runner en Wile E. Coyote “To Beep or Not to Beep”VisionariesPinky and the brain – brainstemSilver HawksTom and Jerry – Puss Gets the Boot (Episode 1)Justice League UnlimitedDommel – HonkballenHappy Tree Friends

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!