1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Dragon Ball Z

Posted on 16. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Cel, Manga/Anime, Sci-Fi / Fantasy, Video's

Dragon Ball Z (ドラゴンボールZ, afgekort DBZ) is een Japanse animatieserie gebaseerd op de manga Dragon Ball.

De serie wordt beschouwd als een klassiek voorbeeld van de mangavorm shounen. Dragon Ball Z is het vervolg op de anime Dragon Ball en is gebaseerd op de delen 17 tot en met 42 van de manga Dragon Ball gemaakt door Akira Toriyama. De televisieserie zelf werd geproduceerd door Toei Doga ( nu Toei Animation).

De anime werd als eerst uitgezonden in Japan van 26 april 1989 tot 31 januari 1996. In Nederland werd de serie op Cartoon Network van 28 augustus 2000 tot september 2002 uitgezonden. Het programma werd in 2003 uitgezonden in het kinderblok van Yorin genaamd Yorkiddin’ Presents Cartoon Network, een jaar later in 2004 werd de naam van dit blok veranderd in Toonami. De serie was in Nederland destijds erg populair. De Engelse thema’s en soundtracks werden gecomponeerd en geproduceerd door Bruce Faulconer.

Tags: , , , , , , , , , ,

2.846 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

VisionariesRobotechSpongeBob SquarePants – Raket naar de maanFuturama – The Devil’s Hands Are Idle PlaythingsThe New Fantastic Four – The Menace of MagnetoDungeons & DragonsThe Gay KnightZaza cartoon gagsSouth Park – Fatbeard

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!