1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Donald Duck – Computer Dot Don Cartoon

Posted on 18. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Humor, Old school, Video's

Donald (Fauntleroy) Duck (Duckstad, 9 juni 1934 is een eend uit de strips en tekenfilms van Walt Disney. Zijn achternaam betekent eend in het Engels. Donald is een antropomorfe eend met oranje-gele benen, voeten en een oranje-gele snavel. Hij draagt meestal een matrozenpak, bestaand uit een shirt (in de stripverhalen is deze meestal zwart en op (voor-)platen is deze blauw) en een blauwe pet. Hij draagt meestal geen broek, behalve als hij gaat zwemmen en heeft geen tanden, behalve als hij boos is. Donald is bekend vanwege zijn temperament.

Dit is een originele Walt Disney tekenfilm met Donald Duck, deze cartoon: Donald Duck gaat om een  computer

Tags: , , , , , , ,

3.371 keer bekeken

1 reactie op “Donald Duck – Computer Dot Don Cartoon”

  1. Na Mickey Mouse is Donald Duck bij mij altijd favoriet geweest, ondanks zijn pech en driftigheid. In sommige tekenfilms was dit zo erg dat ik er niet naar wilde kijken. Alle figuren die hem omringen in Duckstad; Kwik, Kwak, Kwek, Dagobert Duck, Katrien Duck, Oma Duck, Guus Geluk, Gijs Gans, Bertus Bolderbast, de Zware Jongens, Zwarte Magica, Govert Goudglans e.v.a, bleken onmisbaar in zijn avonturen al had Donald net als zij (en alle overige bewoners van Duckstad) ook veel slechte eigenschappen. De maatschappij waarin hij leeft is net als de onze egocentrisch, vol geweld, afkeer, egoïsme, bedrog, hebzucht, eerzucht en ga zo maar door. De strip koop ik al jaren niet meer door de vele herhalingen en het feit dat er een tekort aan ruimte is.

The Simpsons – Greatest Story Ever D’OhedFelix the CatHello Kitty’s Furry Tale Theater: CatulaBeybladeMerrie Melodies Bugs bunny: “Baseball Bugs”Kabouter Wesley – Wijven & Huilen alf 15South Park – Whales WhoresSonic UndergroundJeroom

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!