1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Dommel – Honkballen

Posted on 26. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Featured, Humor, Kinderen, Old school, Video's

Dommel (Frans: Cubitus, Engels: Wowser) is een stripfiguur, in 1968 bedacht door de Belgische  tekenaar Luc Dupanloup, bekend als Dupa. Dommel is ook de naam van de tekenfilmserie en de stripalbumreeks met als hoofdpersoon Dommel. Oorspronkelijk verscheen Dommel in het weekblad Kuifje, maar hij ging snel een eigen leven leiden.

De tekenfilmserie Dommel is bij de televisiezenders BRT, VARA en Kindernet  te zien geweest in 1989 en in de jaren ’90 van de vorige eeuw. De oorsprong van de tekenfilmserie ligt deels in België en Nederland, alsook in Japan. De tekenfilm is namelijk gerealiseerd (getekend) door de Japanner Hiroshi Sasagawa en geproduceerd door Telescreen in 1988.

Naast Dommel en Semafoor zijn er andere personages die in de tekenfilm een rol spelen. Hieronder staan de belangrijkste personages op een rij met tussen haakjes de naam van de betreffende stemacteur in de Nederlandstalige versie.

Tags: , , , , , ,

2.765 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Mr Bean: InventorThe Flintstones – The Dress RehearsalSailor Moon – A Moon Star is BornBugsy and MugsyBeast MachinesCartoon gags #1Kabouter Wesley – Wijven & Huilen alf 15Kuifje in amerikaRobbedoes en Kwabbernoot – De Terugkeer Van Cyanide

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!