1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Dilbert

Posted on 30. Mar, 2010 by in Humor, Strips

Dilbert is een strip geschreven en getekend door de Amerikaan Scott Adams. zijn eerste publicatie is gestart op Eerste publicatie 16 april 1989. De hoofdfiguur is Dilbert, een IT’er, die problemen heeft met het management  op zijn bedrijf. Het succes van de strip is mogelijk gedeeltelijk te danken aan het feit dat de absurde situaties die worden getoond feitelijk niet eens zo ver afstaan van de dagelijkse werkelijkheid op veel bedrijven.

Hier zijn enkele gags van hem:

* Dogbert – Dilberts hond. Dogbert is volledig egoïstisch zowel als sluw, en heeft als zijn doel de wereldheerschappij te veroveren en de mensen zijn slaven te maken. Op het werk komt Dogbert soms langs als extern adviseur die er voornamelijk op uit is zo eenvoudig mogelijk veel geld te verdienen aan zijn adviseurschap. De auteur heeft ook verklaard dat hij sommige van zijn eigen meningen door Dogbert laat uitdragen.
* De puntharige baas – Dilberts baas. Zijn stijl van management is niet erg goed voor de productiviteit van zijn medewerkers, en nog slechter voor hun werkplezier.
* Wally – Een collega van Dilbert, die absoluut niets uitvoert en daar vaak behoorlijk open over is.
* Alice – Ook een collega van Dilbert, maar een die wel degelijk wat klaarkrijgt. Constant overwerkt.
* Ratbert – Een rat die ook bij Dilbert leeft. Zoekt naar genegenheid, maar vindt die niet. Werkt als proefdier.
* Catbert – De ‘human resources’ manager in Dilberts bedrijf, een kat. Gebruikt zijn functie voor het uitoefenen van zijn grootste hobby, het kwellen van mensen.
* Asok – Een stagiair in Dilberts groep op het werk, van indiase afkomst. Goed in zijn vak, maar hopeloos naïef wat betreft bedrijfscultuur.
* Bob de dinosaurus – Een uiterst domme maar blije dinosaurus die ook bij Dilbert en Dogbert leeft. Heeft een partner (Dawn) en een zoon (Rex).

Tags: , , , , ,

8.871 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Tweety in canary row (NL)Quick et FlupkeThe Flintstones – The Dress RehearsalBleachJoe Cartoon: Froggy FunwheelJohnny Bravo – Meets Adam WestAnimaniacs Star Trek parody: Star TruckFLCLStar Wars: The Clone Wars

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!