1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Digimon

Posted on 02. Apr, 2010 by in 2D klassiek, Actie, Bizar, Cel, Manga/Anime, Old school, Video's

Digimon (Japans: デジモン ; Dejimon) is Japanse mediafranchise, bestaande uit meerdere manga’s, anime’s, films en computerspellen. De naam Digimon is de afkorting  van Digital Monsters (デジタルモンスタース ; Dejitaru Monsutaasu); wezens waar de franchise om draait.

Deze aflevering: episode 3 – Garurumon

Van de tot nu toe verschenen vijf anime’s, zijn de eerste twee in Nederland uitgezonden door Fox Kids. Series 3 tot en met 5 worden hoogstwaarschijnlijk niet meer uitgezonden in Nederland. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en de VS. De eerste serie kwam in 1999 op de Japanse TV, samen met het originele computerspel dat sterk op Tamagotchi lijkt. Vanaf 2001 waren er meerdere film.

Alle anime’s en manga’s in de franchise draaien om een andere wereld, die parallel bestaat aan de menselijke. Deze wereld, de Digi-World, bestaat geheel uit data uit computers en communicatienetwerken van over de wereld. Deze wereld is doorgaans niet te betreden voor mensen. Alleen uitverkoren kinderen, de DigiDestined, kunnen de Digi-World betreden.

De Digi-World’s oorsprong en uiterlijk verschillen sterk per serie, daar elke serie zich afspeelt in een andere continuïteit met zijn eigen versie van de Digi-World.

Tags: , , , , , , , , ,

2.423 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Kabouter Wesley – ZëeeegelSouth Park – The Tale of Scrotie McBoogerballsStar Trek: The Animated SeriesCartoon girl fight (popeye)Naruto ShippudenTeddy RuxpinCow and Chicken – AliveSalad Fingers – CageSonic Underground

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!