1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

De Snorkels – Willy’s beste vriend

Posted on 19. Mar, 2010 by in Categorie

De Snorkels is een stripreeks getekend door de Belg Nicolas Broca in 1982 voor de animatie-afdeling SEPP van de bekende Dupuis -uitgeverij. De personages zijn kleine onderwaterwezentjes, niet groter dan een duim, die ademen door een orgaantje op hun hoofd dat de vorm heeft van een snorkel.

Enkele scenario’s werden geschreven door de Belg Freddy Monnickendam. Deze zakenman was eerder al producer van De Smurfen, die evenals ‘De Snorkels’ werden gecommercialiseerd door Hanna-Barbera. Maar de man had enkele meningsverschillen met Peyo, de tekenaar van de Smurfen. Peyo zelf was ervan overtuigd dat de wereld die hij evoceerde in zijn strips niet helemaal gerespecteerd zou worden in de animatiefilms. Monnickendam wou de reeks immers meer ‘mainstream’ en toegankelijker maken. Verveeld door deze rechtszaken i.v.m auteursrechten, stortte hij zich op een nieuwe reeks – De Snorkels – en kocht de rechten van Nicolas Broca, hopend op een even groot succes als De Smurfen.

Hij onderhandelde met het Amerikaanse productiebedrijf Hanna-Barbera om er een tekenfilmserie van te maken, wat ook gebeurde. Het succes van De Snorkels was beperkt en evenaarde niet dat van De Smurfen. Van de tekenfilmserie De Snorkels werden in vier seizoenen 108 afleveringen gemaakt van elk 12 minuten. Deze werden van 1984 tot 1989 in BelgiĆ« en Nederland uitgezonden door respectievelijk de VRT en de VARA. De serie werd later nog herhaald door kinderzenders Kindernet, Ketnet en Yorkiddin’.

Tags: , , , , , , , ,

2.460 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Kanye West blenderSuicide Bunny’sSamurai Pizza CatsWalt Disney Classics: “Three Little PigsStreet FighterSouth Park – PeePorky’s hare huntCaptain PlanetI Love to Singa

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!