1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Daffy duck – Yankee Doodle Daffy

Posted on 12. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Humor, Kinderen

Daffy Duck toont het soort van entertainment hij kan verwachten als hij een auditie krijgt de cliënt Daffy’s. Aangezien Porky wil gaan op vakantie, doet hij wat hij kan om uit de auditie en met zijn reis.

Daffy Duck is een personage uit de tekenfilmserie Looney Tunes / Merrie Melodies. Hij verscheen voor het eerst in 1937 in een filmpje van Porky Pig: Porky’s Duck Hunt. In 1938 kreeg hij zijn eerste solo-film, Daffy Duck & Egghead.

Daffy is een zwarte antropomorfe eend. Zijn persoonlijkheid verschilt sterk per filmpje, daar veel tekenaars en schrijvers in de loop der jaren hun eigen draai aan het personage hebben gegeven. Wat in elk geval overeind blijft is zijn opvliegende karakter en onhandigheid.

De originele versie van Daffy Duck werd bedacht door Tex Avery in 1937. Hij liet het personage meespelen in het filmpje “Porky’s Duck Hunt”. Tekenaar Bob Clampett nam het personage daarna over voor een reeks filmpjes. In zijn filmpjes was Daffy een hyperactieve losbol die voortdurend door het scherm rent met de kreet “Hoo-hoo! Hoo-hoo!”.

Voor het filmpje Daffy Doodles werd Daffy door Robert McKimson een stuk kalmer gemaakt, en kreeg hij een iets ander uiterlijk. Het personage werd nadien gebruikt in een groot aantal filmpjes die vaak parodieën waren op bestaande verhalen, zoals Robin Hood. Toen Bugs Bunny het populairste personage van Warner Bros werd, besloten producers om Daffy tot zijn rivaal te maken. In de filmpjes met de twee is Daffy vaak jaloers op Bugs’ succes, en probeert tevergeefs populairder te worden dan hem.

In de jaren 60 veranderde Daffy van protagonist naar antagonist, met name van het personage Speedy Gonzales. Zijn negatieve karaktertrekjes werden in deze filmpjes extra uitvergroot.

Tags: , , , , ,

2.738 keer bekeken

1 reactie op “Daffy duck – Yankee Doodle Daffy”

  1. Over Daffy Duck kan ik vrij kort zijn. Hij deed me soms denken aan Donald Duck daar Daffy óók geregeld pech had, even opvliegend en hebberig was en niet opgewassen bleek tegen Bugs Bunny maar wél tegen de naïeve Porky Pig en jager Elmer Fudd. Daffy bleef meer een echte eend daar hij gewoon vloog door de lucht en alleen kleren droeg als het hem uitkwam. Soms was hij leuker dan Bugs Bunny en hoorde Daffy gewoon thuis in de Looney Tunes.

Shadow RaidersTiny ToonShe-Ra – The CaregiverSpider-Woman The Kingpin Strikes AgainDennis the MenaceRobbedoes en Kwabbernoot – De Terugkeer Van CyanideCyanide and HappinessThe SimpsonsSamurai Pizza Cats

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!