1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Cow and Chicken – Alive

Posted on 17. Mar, 2010 by in 2D klassiek, Cel, Featured, Humor, Video's

Cow and Chicken is een Amerikaanse tekenfilmserie die eind jaren 90 werd uitgezonden. De serie is gemaakt door David Feiss, eerst onder de vlag van Hanna-Barbera Productions, later onder Cartoon Network Studios (de opvolger van Hanna-Barbera). Het werd in Nederland uitgezonden op Cartoon Network en ook een tijdje op Yorin (Yorkiddin’).

Cow and Chicken gaat – zoals de naam al zegt – over een 7-jarige koe en haar 11-jarige broertje, een kip. Samen beleven zij absurde avonturen. Terugkerende thema’s zijn blote konten, gespeel met geslachten (travestie, (verkapte verwijzingen naar) homoseksualiteit en transseksualiteit) en woordgrapjes voor volwassenen. Hierom is de serie in de VS als kinderprogramma enigszins controversieel. De aflevering Buffalo Gals die over een bende (lesbische?) motormeiden gaat wordt er zelfs niet uitgezonden.

Cow verandert af en toe in een superheld, genaamd Supercow. Ze verschijnt dan in een paarse cape met vier gaten voor haar spenen, om Chicken uit benarde situaties te redden. Als Supercow spreekt ze alleen Spaans.

Cow en Chicken wonen in een buitenwijk bij hun naamloze menselijke ouders, waarvan de kijker alleen het onderlijf te zien krijgt. In een aantal afleveringen wordt duidelijk dat ze ook daadwerkelijk geen bovenlichaam hebben (één van deze afleveringen gaat echter over een boze tekenaar die de wereld van Cow en Chicken uitgumt, inclusief misschien de bovenlijven van de ouders, dus het is de vraag of dit hun normale toestand is). Ze ontmoetten elkaar op de militaire academie, toen Pa nog een meisje was en waar Ma een man werd. Andere belangrijke karakters uit de serie zijn Chicken’s vriendjes Flem en Earl, de lerares, de botloze neef Boneless Chicken, Cow en Chicken’s grootouders en natuurlijk de broekloze duivelfiguur The Red Guy die in allerlei gedaantes opduikt. Andere familieleden zijn nicht Sow (zeug) en Professor Longhorn Steer (een stier).

Aflevering: 1

Tags: , , , , ,

2.372 keer bekeken

Reacties zijn gesloten .

Kabouter-wesley – Betovering (turbo turbo)Guust Flater GagBeast Wars: TransformersFelix de KatSouth Park – Dead CelebritiesEarthworm JimCaptain PlanetRoad runner & wile e coyote – sugar and spiesSalad Fingers – Friends

Recente reacties

Cartoons.be

Cartoons - Alle beste online cartoon Videos en Strips voor iedereen! Urenlang kijkplezier naar oude en nieuwe, bekende en onbekende tekenfilms en cartoons in onze gratis online cartoons cinema bioscoop!